Categories: Genel Haberler

Japonya Merkez Bankası: “Libra Endişe Verici”

Facebook tarafından Libra projesinin açıklanmasından itibaren her geçen gün eleştiriler ve endişelerde artmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda AB ülkeleri tarafından yapılan açıklamada, Libra projesinin endişe verici olduğu belirtilmiş ve sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiği savunulmuştu. Bu açıklamadan sadece birkaç gün sonrada ABD Kongresi bir açıklama yaptı ve Libra’nın denetlenmeden faaliyete geçemeyeceği belirtildi. Bu açıklamadan sonra dün tekrardan açıklama yapan kongre, 30 kişilik bir avukat ekibiyle Libra’nın detaylıca inceleneceğini açıkladı. Tüm bu açıklamalardan sonra Japonya Merkez Bankası tarafından da açıklama geldi. Japonya’dan yapılan açıklamada da Libra projesinin endişe verici olduğu ve mutlaka denetlenmesi gerektiği savunuldu.

Kripto paraların irdelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması bakımından Japonya Merkez Bankası son zamanlarda etkinliğini arttırmaya çalışıyor. JMB tarafından yapılan açıklamada Facebook tarafından oluşturulan Libra projesinin kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Ayrıca Libra projesinin hayata geçirilmesiyle Japonya’da dahil olmak üzere dünyanın pek çok noktasındaki küçük ve orta ölçekli bankaların batacağı da iddia edildi. Bu sebepten dolayı Libra’nın gözden geçirilmesi ve gerekirse engellenmesi gerektiği de birçok ülke tarafından yapılan yorumların başında geliyor. Japonya Merkez Bankası, Libra projesinin Japonya’da henüz herhangi bir düzenlemeye uğramadığını belirterek legal olarak bütün tedbirleri de alacaklarını dile getirdi. JMB tarafından en çok tedirgin olunan konu ise Libra projesinin birçok özel bankayı iflasa sürükleyecek olması. Bu yüzde birçok ülke Libra konusunda önlem alınmasını istiyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

6 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

6 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

6 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

6 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

6 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

6 gün ago