Categories: Genel Haberler

Intel’in Bitcoin madencilik cihazı hazır: Jack Dorsey de alacak

2022 Uluslararası Yarı İletken Çip Konferansı (ISSCC 2022) çevrimiçi bir şekilde başlarken, dev çip üreticisi şirket Intel de, kripto para madenciliği endüstrisine resmen adım attı. Ocak ayında, bu konferansla ilgili programın belirlenmesiyle birlikte madencilik cihazı tanıtımı olduğu görülen ve sektöre giriş yapacağı ortaya çıkan Intel’in cihazlarıyla ilgili detaylar da netleşti.

Jack Dorsey’nin Block’u da müşteriler arasında…

10 gün önce de şirketin bu plânını resmen açıklamasıyla, konuyla ilgili daha fazla detay da ortaya çıktı. BMZ1 adlı ilk jenerasyon cihazlarla ilgili detayları konferans yayınında paylaşan Intel’in teknoloji yarışında geride kalmamak adına da, BMZ2 adındaki ikinci jenerasyon cihaz üretimine de şimdiden başladığı belirtiliyor. Bu makineler için müşteriler şimdiden sıraya girerken Argo Blockchain, GRIID ve Twitter’daki CEO’luk görevini bırakan Jack Dorsey’nin Block adlı şirketi büyük siparişleren veren firmalar arasında yer alıyor.

BMZ1 ile ilgili detayları paylaşan Intel, BMZ2 hakkında ise henüz bir bilgi vermedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Vitalik Buterin: Yeni bir ‘kripto kışı’na girmiş olabiliriz

Bitmain’e göre hala zayıf…

Intel’in ilk jenerasyon Bonanza çipleri, şu anda Bitmain’inkilere göre daha geride gözüküyor. Çok daha küçük hacmiyle daha fazla üretim yapabilme esasına dayanan çipler, 3600 Watt’lık güç tüketiminde saniyede 40 terahash’lik üretim yapıyor. Dünyanın en büyük madencilik cihaz üreticisi olan Bitmain’in S19j Pro 104T modeli ise, 3068 Watt’lık enerji tüketimiyle saniyede 104 terahash üretiyor. Yani Bitmain’in bu cihazı hem daha az elektrik harcıyor hem de daha fazla hash gücü üretiyor. Bitmain’in yeni S19j XP modelinde ise 3010 Watt’lık tüketimde 140 terahash üretim yapılıyor. Yani Bitmain, Intel’e oranla ciddi şekilde önde görünüyor.

Ancak şunu da unutmamak gerekli ki, bahsedilen cihaz Intel’in ilk nesil Bonanza makineleri… Belki de BMZ2 cihazları çok daha güçlü olacak ancak konuyla ilgili şirket hiçbir detay paylaşmadı.

Intel’in madencilik cihaz üretimi konusunda özel bir plânı da var ancak detaylar bilinmiyor. Şirket, Block gibi müşterilerine silikon tedariği de sağlayacak. Jack Dorsey daha önce bireyler ve şirketler için özel silikonlu ve açık kaynaklı bir madencilik sistemi plânladığını açıklamıştı. Intel’in bu plânı, Dorsey’nin bu plânıyla da uyuşuyor. Ancak Intel, tamamlanmış, komple bir sistem satışı da yapabilecek. Block gibi özel müşterilere ise özel silikon satışı gibi hizmetler de sunulacak. Ancak yol haritasıyla ilgili detaylar hala belli değil.

Konferansta önümüzdeki günlerde Intel için bir de, “Sor ve cevapla” programı da yapılacak. Burada BMZ2 ile ilgili detaylar da ortaya çıkabilir.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

5 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

5 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago