Categories: Genel Haberler

Huobi Global, Singapur’dan çekildi: “Fonlarınızı çekin, pozisyonlarınızı kapayın”

Çin merkezli borsalardan biri olmasına rağmen seneler içinde kademeli olarak ülkeden çıkış yapan ve kripto para yasaklarının ardından da Çinli kullanıcılara kapılarını kapatan Huobi borsası, benzer bir işlemi Singapurlu kullanıcılar için de uygulama kararı aldı.

Çin’deki müşteri kaybını denizaşırı ülkelere açılarak kapatmaya çalışacağını daha önceden açıklayan şirketin kullanıcı tabanının yarısı ve gelirlerinin %30’luk kısmı Çin’den karşılanıyordu.

Kripto merkezi olarak biliniyor ama…

Bilindiği üzere Singapur, son dönemin kripto merkezi olarak adlandırılıyor. İnce eleyip sık dokuyan tarzda bir regülasyon kurumu olan ve kendi tabirleriyle “az ama öz” şekilde şirketlere gerekli lisansların verildiği ülkenin, Huobi’nin “kısıtlı bölgeler” listesinde yer aldığı açıklandı ve kullanıcıların Mart ayı sonuna kadar fonların çekmesi, pozisyonlarını da kapatması talep edildi.

Huobi’nin, Singapur’daki şirketi Feu International aracılığıyla Singapur Para Otoritesi’ne lisans başvurusu da bulunuyor. Dolayısıyla Huobi markası bu yüzden Singapurlu kullanıcılara kapatılmış olabilir. Feu International, Huobi Tech’in alt şirketi konumunda bulunuyor. Huobi Tech ise, şirketin kendi açıklamasına göre Huobi Global’den bağımsız bir şirket olarak çalışıyor. Ancak iki şirketin de kurucusu aynı, Leon Li.

Huobi’nin ayrıca, Çin’de yeni bir yasaklar furyası olması ihtimaline karşı çalışanlarını buradan Singapur’a getirdiği belirtiliyordu.

Huobi’nin kısıtlı bölgeler listesinde Singapur dışında, ABD, Kanada, Küba, İran, Japonya, Kuzey Kore, Sudan, Suriye, Venezuela ve Kırım da bulunuyor.

Hatırlanacağı gibi Binance de, kendisine bağlı yerel firma vasıtasıyla Para Otoritesi’ne başvuruda bulunmuştu. Hatta 2 Eylül’de Para Otoritesi’nin yatırımcıları Binance’in websitesine karşı uyarması sonrasında borsa, Singapur doları ile olan işlem çiftlerini kaldırmıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago