Categories: Genel Haberler

HSBC, bankacılık faaliyetlerinde Blockchain teknolojisinin faydalarını araştırıyor

Blockchain teknolojisine yakınlığıyla bilinen dünyaca ünlü banka HSBC, R3 tabanlı Voltron ile gerçekleştirdikleri testten sonra, Blockchain tabanlı bir “dijital kasa” üzerinde bankacılık işlemlerini yapmayı planlıyor. Bankacılık platformu, kağıt tabanlı yerleşim kayıtlarını gerçek zamanlı kayıt platformuyla dijitalleştirecek.

HSBC, Blockchain teknolojisi ile neyi hedefliyor?

HSBC, emanet platformunda 20 milyar dolarlık özel menkul kıymetlerini dağıtmayı hedefliyor. Şu anda kayıtlar kağıt tabanlı ve standardizasyon hayli eksik. Bildirilene göre HSBC, teknolojiyi 50 milyar dolar değerindeki finansal menkul kıymet arasında uygulamayı amaçlıyor.

Platformdaki özel yerleşimler, arabuluculara duyulan ihtiyacı kalıcı olarak azaltacak. Bu da söz konusu fonların giderlerini düşürecek. Ayrıca uygulama aynı zamanda bu varlıkların pazarlanabilirliğini artırarak maliyet etkinliğini de yükseltecek.

Bunun yanı sıra banka, özel yerleşimlerin küresel değerinde yaklaşık 7,7 trilyon dolara kadar üssel bir büyüme öngörüyor.

İlk örnek değil

Daha önce Kanadalı Versa bankası, finansal menkul kıymet ihraç etmek ve depolamak için de benzer bir teknik kullanmaya başlamıştı.

“Dijital kasa” terimi finans dünyasında yankılanmaya devam ediyor. Örneğin Morgan Stanley şifreli bir bulut platformuna dayanan finansal ayrıntıları paylaşmak için dijital bir kasaya sahip.

Kripto para birimleri gündemde kalmaya devam ettikçe, bankalar teknolojinin yükselişini de görmezden gelmiyor. Temel Blockchain teknolojisi, finansal sözleşmelerde şeffaflığı ve daha fazla güvenliği garanti ediyor. Dahası, Blockchain teknolojisi sadece daha hızlı değil, aynı zamanda maliyet ve güvenlik bakımından üst düzey olanaklar sunuyor.

Daha önce HSBC, yuan tabanlı bankalararası işlemler yapabilmek için Voltron platformunu kullanmıştı. Dijital kasa ile ilgili detaylar tamamen açıklanmadı. Bununla birlikte, banka operasyonlarında Blockchain kullanımına ciddi önem veriyor gibi görünüyor.

coingape

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

5 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

5 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago