Categories: Genel Haberler

Hindistan Kripto Paraları Hiç Sevemedi

Dünya çapında kripto para yatırımları her geçen saat artarken bazı ülkeler ise bu konuda hiçbir adım atmamakta kararlı. Avrupa ve Afrika ülkelerinin yanı sıra dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da da kripto paralara yeterli ilgi gösterilmedi. Birçok teknolojik ve finansal konularda öncü olan Hindistan’ın bu konuda kendini neden geri planda tuttuğu ise gizemini koruyor. Hindistan merkez bankası (RBI) kripto para birimlerinin etkisini test etmek için bile uğraşmayacağa benziyor. Hindistan gibi bir ülkenin kripto para piyasasından kendini soyutlaması ülke için hiçbir etki yaratmazken, kripto para piyasası için böyle bir potansiyelin eksikliği büyük bir kayıp demek.

Hindistan’da faaliyet gösteren önemli finansal kuruluşlardan biri kamuoyuyla paylaştığı bir belgeye göre çok ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını belirttiler. Fakat yayınlanan bu belgeye göre Blockchain teknolojisi ve kripto paraların ülkeler için oldukça verimsiz olduğu vurgulandı. Öte yandan hiçbir ülkenin böyle projelere ihtiyaç duymadığı ve kripto paraların son derece gereksiz olduğu öne sürüldü. RBI tarafından yapılan açıklamaya göre eski teknolojilerin muhafaza edilmesi ve günümüze uyarlanarak çok daha stabil bir şekilde çalıştırılması amaçlanıyor. Yapılan açıklamada, kripto paraların bankalar için herhangi bir faydasının bulunmadığı aksine bankacılık sistemini yok ettiği öne sürüldü. RBI tarafından yapılan bu açıklamalar geçmişe bakıldığı takdirde hiç de şaşırılacak bir durum değil. RBI, kripto paraların yaygınlaşmasından ve gündelik yaşamda kullanılmasından korktuğunu daha önceden de ifade etmişti.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago