Categories: Genel Haberler

Grayscale ve Bitwise, SEC kararı öncesinde Bitcoin ETF’leri için müracaatları güncelledi

NEW YORK – Grayscale Bitcoin Trust ve Bitwise, önerdikleri spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) ait karar beklentisi artarken ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi’ne (SEC) yaptıkları müracaatları güncelledi. Finans topluluğu bu gelişmeleri yakından izliyor ve SEC’in Ocak 2024 başında kripto para piyasasını potansiyel olarak etkileyecek bir açıklama yapması bekleniyor.

Her iki firma da, BlackRock ve Fidelity üzere başka finans devleriyle birlikte, klâsik finans bölümünden Bitcoin yatırımlarına olan ilginin arttığını gösteren S-1 müracaatlarını sundu. SEC’in bu müracaatlarla ilgili kararını Ocak ayının birinci on günü içinde vermesi planlanıyor ve kesim analistleri kararın 5-10 Ocak tarihleri ortasında verilebileceğini kestirim ediyor.

Bu ETF’lerin SEC tarafından onaylanması ya da reddedilmesi, bilhassa piyasa Nisan 2024’te yapılması planlanan Bitcoin yarılanması olayını beklerken, kripto para ünitesi ortamı için değerli tesirlere sahip olmaya hazırlanıyor. Madenciler tarafından yaratılan ve kazanılan yeni bitcoinlerin sayısında evvelce programlanmış bir azalma olan yarılanma, tarihî olarak volatilite ve fiyat artışları için bir katalizör olmuştur ve SEC’in yaklaşan kararından öteki bir potansiyel tesir katmanı ekler.

Yatırımcılar ve piyasa gözlemcileri artık SEC’in bu spot Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakıp yakmayacağını görmek için bekliyor, bu da Bitcoin’in klasik yatırım portföylerine daha geniş bir formda kabul edilmesinin ve entegrasyonunun önünü açabilir.

Bu makale yapay zekanın dayanağıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Koşul ve Şartlar kısmımıza bakın.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago