Categories: Genel Haberler

Grayscale CEO’su Bitcoin ETF için potansiyel SEC onayını kripto için bir nimet olarak görüyor

NEW YORK – Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi’nin (SEC) spot piyasa Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylama muhtemelliğine ait optimistliğini paylaştı. CNBC’ye verdiği son röportajda Sonnenshein, bu türlü bir onayın kripto para piyasası üzerinde yaratabileceği kıymetli tesirin altını çizdi ve potansiyel olarak kıymetli sermaye girişlerinin kilidini açabileceğini söyledi.

Bitcoin Trust (GBTC) ile tanınan Grayscale, amiral gemisi eserinin bir ETF’ye dönüştürülmesi konusunda SEC ile faal görüşmeler yürütüyor. Şirket, bir ETF’nin Bitcoin’i Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 30 trilyon dolar pahasında olduğu varsayım edilen geniş tavsiye edilen servet piyasasına açacağına inanıyor.

Grayscale CEO’sunun iyimserliği, bir mahkeme kararının SEC’i Grayscale’in spot piyasa Bitcoin ETF başvurusunu tekrar değerlendirmeye zorlamasının akabinde geldi. Bu gelişme, düzenleyici ortamda potansiyel bir değişime işaret ediyor ve onaylanması halinde kripto para ünitesi sanayisi için çok değerli bir anı işaret edebilir.

Sonnenshein, bir ETF’nin yatırımcılar, bilhassa de varlık yöneticileri tarafından tavsiye edilenler için Bitcoin’e daha kolay erişim sağlayacağına dikkat çekti. ETF üzere düzenlenmiş bir finansal eserin oluşturulması, klasik finans ile gelişmekte olan kripto piyasası ortasında köprü kurmada değerli bir adım olarak görülüyor.

Bu kararın beklentisi, Grayscale’i kripto para ünitelerinin kurumsal olarak benimsenmesine ait konuşmalarda ön plana çıkardı.

Bu makale yapay zekanın dayanağıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Koşul ve Şartlar kısmımıza bakın.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago