Categories: Genel Haberler

Glassnode’a göre ‘hodler’lar düşüş sinyalleri arasında Bitcoin topluyor

İçerik

Kripto para veri sağlayıcısı Glassnode’a göre uzun vadeli yatırımcılar, Bitcoin’in düştüğü ve daha da düşeceği haberleri arasında en büyük kripto parayı toplamaya devam ediyorlar.

Aylar sonra ilk kez pozitife döndü

Şirket verileri, 6 ay ya da daha uzun süre kripto para tutanların net alım/satım faaliyetlerini izleyen “Bitcoin ‘hodler’ net pozisyon değişikliği” rakamlarının Ekim ayının sonundan bu yana ilk kez pozitife döndüğünü gösteriyor. Glassnode, uzun vadeli yatırımcıların ellerinde tuttuğu toplam arzın, son birkaç haftadaki artışla 11 milyondan, 11.6 milyona yükseldiğini belirtti.

Bir başka kripto para araştırma ve danışmanlık şirketi olan Delphi Digital’in piyasayı değerlendirdiği günlük yorumda da şu ifadeler kullanıldı:

“Burada gördüğümüz, ‘hodler’ların alıcılar olduğu… BTC tutanların net pozisyonları, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin hakkındaki düşünceleri için güçlü bir göstergedir”

Boğa baskısı fiyata zamanla etki ediyor

Şu anda Bitcoin yatırımcıları piyasaya olumlu bir etki yapsa da bu durum fiyata net şekilde yansımıyor ve keskin bir ralliye dönüşmüyor. Ancak geçmişteki veriler, boğa trendlerinin kalıcı alımlardan sonra gerçekleştiğini gösteriyor. Burada örnek olarak 2018 yılı ve 2019’un başları gösterilebilir. 2018 Bitcoin için olumsuz bir yıldı. Bitcoin uzun süre 5 bin doların altında fiyatlanmıştı. 2019’un 2. çeyreğinden itibaren ise piyasaya boğa modu geri döndü. Haziran ayı sonunda ise Bitcoin fiyatı 13880 dolara çıkmıştı.

Bu çıkıştan sonra ise Bitcoin yine düşüş trendi içinde oldu. Ağustos 2019 ile Mart 2020 arasında Fiyat 13 binden 4 bin dolara kadar düştü. Bu dönemde de ‘hodler’lar en net alıcılardı. Ve bu yatırımcılar coin’lerini Kasım ayında dağıtmaya (satmaya) başladılar.

Dolayısıyla eğer, uzun vadeli yatırımcılar alımlarına devam ederlerse piyasaya bu dönemlerde olduğu gibi güven aşılayıp yükselişi başlatabilirler.

‘Death cross’ mu geliyor?

Tüm bu olumlu yorumlara rağmen, grafik analistleri kısa vadede bir düşüş dalgası daha bekliyorlar. Analistlere göre 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalar bir ‘death cross’ oluşturmak üzere ve bu bir düşüş göstergesi…

Dünyanın en büyük borsalarından olan Kraken’in araştırmasına göre de, önceki ‘death cross’ların ardından ya kısa vadeli satış geldi ya da büyük düşüş trendiyle beraber ayı piyasasına girildi.

Faiz artışı gelirse satış olabilir

Bitcoin satın alan büyük fonlar, ABD Hazine tahvil getirilerinin yükselmesi durumunda BTC’lerini satabilirler. ABD’nin iki yıllık tahvil getirisi, % 0.219 ile 12 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda…

10 yıllık tahvil getirisi de, FED’in, beklenilenden daha erken faiz oranı artışı sinyali vermesiyle Çarşamba günü yaklaşık 10 baz puan yükselerek % 1.59’a ulaştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago