Categories: Genel Haberler

General Motors Blockchain İçin Patent Başvurusu Yaptı

Bünyesinde Ford ve Chevrolet gibi markaları barındıran General Motors, yeni bir blockchain patenti almaya çalışıyor. Şirketin hedefi blockchain teknolojisini navigasyon sisteminde kullanmak.

Blockchain Entegrasyonu

Şu anda navigasyon sisteminde kullanılan haritalar sadece bu görev için özel olarak hazırlanan araçların topladığı verilerle güncelleniyor. Bu araçlar her ne kadar yüklü miktarlarda veri sağlıyor olsalar da haritanın bazı yerlerine ya erişemiyor ya da bu bölgelere dair yanlış bilgi veriyorlar.

General Motors bu süreci daha verimli bir hale getirebilmek için blockchain teknolojisini kullanmak istiyor. Şirketin planı daha fazla aracın veri toplamasını sağlayıp bu verileri gerçek zamanlı olarak blockchain teknolojisine aktarmak.

Şimdikine kıyasla çok daha fazla sayıda araç haritanın çeşitli bölgelerini turlayarak çevreye dair bilgi toplayacak ve bu veriler gerçek zamanlı olarak kontrol edilebilecek. Bu veriler blockchainde tutulacağı için eldeki bilgilerle kolayca kıyaslanabilecek ve verilerin doğrulukları kolayca kontrol edilebilecek. Eğer aracın topladığı veriler doğruysa harita o veriler ışığında güncellenecek.

Tasarruf Sağlayacak

General Motors’un araştırmalarına göre blockchain teknolojisini navigasyon sistemine entegre etmek özellikle maliyet açısından ciddi avantajlar sağlayabilir. General Motors’un patent başvurusunda konuyla ilgili şu kısma yer veriliyor:

”Günümüzde birçok motorlu taşıtta ve otonom araçta o aracın nerede olduğunu görmeyi sağlayan ve gidilmek istenen yerin rotasını çıkaran bir navigasyon sistemi kullanılıyor. Fakat günümüzdeki haritalama sistemlerini güncellemenin maliyeti çok yüksektir. Bu yüzden daha yeni ve daha iyi bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır.”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago