Categories: Genel Haberler

Gary Gensler Coinbase’i hedef aldı: Menkul kıymet listeliyor olabilirler

İçerik

Geçtiğimiz hafta Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un SEC’yi hedef alan tweet’lerinin ardından, bu hafta da SEC başkanı Gary Gensler, Coinbase’i eleştiren sözler söyledi ve iki taraf arasındaki gerginlik bir kademe daha arttı.

Senato Bankacılık Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Gensler, Coinbase’in kanunu çiğneme olasılığını dile getirdi ve borsanın menkul kıymet olma ihtimali bulunan token’ları listelemesinin ona bir hisse senedi borsası gibi hareket etme hakkı vermediğini belirtti.

Warren sordu, Gensler cevapladı

Gensler’in, menkul kıymetler ile ilgili direkt bir soru gelmeden bu konuya değinmesi de dikkat çekti. SEC başkanı, kripto paralara olumsuz bakan ve bunu her fırsatta dile getiren senatör Elizabeth Warren’ın komisyondaki, Coinbase gibi borsaların müşterilerin zarar etmesine sebep olup olamayacağını sorması üzerine bu cevabı verdi. Gensler ğustos ayında da, kripto para borsalarında listelenen token’ların menkul kıymet olabileceğini söylemişti.

“Daha fazla kaynağa ihtiyacımız var”

Gensler ayrıca senatör Warren’a, komisyonun böyle bir endüstriyi denetleyebilmesi için daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu da söyledi:

“Kanuna göre birçoğu menkul kıymet, bazıları da emtia olan 6 bin proje var. Şu anda bu ülkede canı yanmış, kayba uğramış birçok bireysel yatırımcı bulunuyor. Kripto sektörü, yatırımcı koruması alanının dışında kaldıkça bunlara yenileri de eklenecektir.”

Siber güvenlik, Robinhood ve kripto paralar

Toplantının birçok konusu olduğu belirtilirken, önemli maddelerin ise Robinhood’un çalışma yöntemleri, siber güvenlik ve kripto paralar olduğu belirtildi. Toplantının büyük bölümünde de kripto paralarla ilgili konuşuluğu bilgisi verildi.

“Ben hepsine, ‘Gelin, konuşalım’ dedim”

Senatörü olduğu Wyoming eyaletinin, kripto para şirketlerini teşvik etmek için birçok olumlu kanun çıkardığı Cynthia Lummis ile son dönemde kripto paralara verdiği destekle bilinen senatör Pat Toomey, Gensler’e inovasyondan yana olup olmadığını ve kripto paralar hakkında SEC’nin net kurallar koyamamasının nedenlerini sordular.

SEC başkanı ise kensinlikle inovasyon taraftarı olduğunu, birçok kez yeni kurulan şirketlere SEC ile iletişime geçmeleri hakkında sözler söylediğini belirtti ve “Kripto para sektörü ya da diğerleri… Ben hepsine, ‘Gelin, konuşalım’ dedim” şeklinde cevap verdi.

Toplantıda bulunan dış ilişkiler uzmanı olan bir başka senatör Mark Warner da, “İstihbarat açısından baktığım zaman birçok konuda beni gerçekten korkutan durumlar mevcut. Bu anlamda çok endişeliyim” dedi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago