Categories: Genel Haberler

Flow ve Top Shot’ın geliştiricisi Dapper Labs’e 250 milyon dolarlık yatırım

Kripto para endüstrisinin her geçen gün büyüyen kolu NFT’ler, dünyanın en önemli spor organizasyonlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Futbol kartlarının NFT versiyonlarının alınıp satıldığı Sorare’nin dün 680 milyon dolarlık yatırım aldığının açıklanmasının ardından bugün de NBA’in resmi NFT platformu NBA TopShot’ın arkasındaki geliştirici firma Dapper Labs de 250 milyon dolarlık yatırım aldı.

Küresel teknoloji odaklı yatırım yöneticisi şirket olanmCoatue’nün liderlik ettiği yatırım fonunda Andreessen Horowitz, Google Ventures ve Version One Ventures da yer aldı. Coatue daha önce de, Dapper Labs’e yapılan 250 milyon dolarlık başka bir fonlama turuna liderlik etmişti.

Şirket futbol endüstrisine de giriyor

Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou yatırım hakkında CoinDesk’e verdiği demeçte “Biz bu konsepti kanıtlamayı başardık. Bu yüzden yatırımcılarımız bizimle ortak olmaya çok hevesliler” dedi. Gharegozlou ayrıca gelen yatırımın NBA Top Shot’ın operasyonlarının büyütülmesine ve büyük hayran kitlesine sahip olan Avrupa futbolu da dahil olmak üzere dünya çapında yeni spor girişimlerine yardımcı olacağını da söyledi.

Bu büyük yatırımın, futbol-NFT platformu Sorare’nin 680 milyon dolarlık yatırım almasından bir gün sonra açıklanması da dikkat çekti. Paris merkezli şirket de, aldığı yatırımın ardından piyasa değerini 4.3 milyar dolara çıkarmıştı.

“Sorare fantezi futbol, biz video kısmıyla ilgiliyiz”

Sorare ile ilgili de kısa bir yorum yapan Dapper Labs CEO’su, “Sorare gibi firmalar bizim için tamamlayıcı bir rol oynayabilirler. Onlar daha çok işin fantezi futbol kısmına odaklanıyorlar. Bizim için ise video tarafı daha önemli. Bu yüzden iki şirket birbirinden ayrılıyor” dedi.

La Liga ile de anlaştılar

Dapper Labs şirketi , 250 milyon dolarlık yatırım anlaşmasının yaısıra ayrı bir açıklamayla, İspanya Futbol ligi organizasyonu olan La Liga’yla da anlaştığını duyurdu. La Liga ile yapılan anlaşmayla beraber bir futbol pazaryeri oluşturulacak. Burada La Liga’nın dijital koleksiyon ürünleri bulunacak. La Liga pazaryeri, Dapper Labs’in Flow blok zinciri üzerine çalışacak. Platformun başlangıç tarihi için ise 2022’nin yaz sezonu gösterikiyor.

Geçtiğimiz günler de Sorare platformu da La Liga ile ortaklık kurmuştu.

Dapper Labs’in yatırımcıları arasında NBA efsanesi Michael Jordan ve şu an kariyeri hala devam eden yıldız oyuncu Kevin Durant de bulunuyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago