Categories: Genel Haberler

Finans şirketi deVere Group CEO’su Green: Bitcoin’de 100 bin doları görebiliriz

Bitcoin yatırımları hakkında düzenli olarak açıklamalarda bulunmasıyla bilinen dev finansal danışmanlık şirketi deVere Group CEO’su Nigel Green bir kez daha yükseliş beklentisi içinde olduğunu açıkladı.

“Bitcoin’in küresel finans piyasalarındaki yeri garanti”

Daha önce, Nisan ayındaki bin dolarlık barajın bir kez daha aşılacağını söylediğini ancak bunu şimdi çok fazla tutucu bir tahmin olarak gördüğünü belirten Green şunları söyledi:

“İkinci kez 65 bin doların aşılacağı yönündeki tahminimin çok tutucu olduğunu düşünüyorum. Bu momentum devam ederse 100 bin doalr seviyelerine gelebiliriz. Bitcoin’in finans dünyasındaki yerigaranti olsa da, ben bu fiyat bölgesinin çok önemli bir seviye olacağı fikrindeyim.”

“FED açıklaması, fenomenlerin tepkisi, teknik göstergeler…”

deVere CEO’suna göre fiyat yükselişini tetikleyebilecek 5 anahtar faktör bulunuyor:

“Bunlardan birincisi FED’in kripto paraları yasaklamak gibi bir niyetinin olmadığının açıklanması… Diğer kripto paralara regülasyonlar gelecektir. Bu da sektörü uzun vadede pozitif etkileyecektir. Bitcoin’e ise dijital altın durumundan ötürü ayrı bir gözle bakabilirler.

İkinci konu ise kurumsal yatırımların her geçen gün artıyor olması… Wall Street’in dev şirketlerinden, ödeme firmalarına kadar birçok yatırımcı sermayesini ve kurumsal şöhretini bu alana koymak istiyor.

Üçüncü olarak fenomen isimlerin etkisini görüyorum. Elon Musk, Jack Dorsey ve Cathie Wood gibi mega ‘influencer’lar sürekli olarak “Paranın geleceği kriptoda” mesajı veriyorlar.

Dördüncüsü, tekniklerin tahminleri desteklemesi… Tarih bize Bitcoin yarılanmasını takip eden yılda fiyatın önemli ölçüde arttığını gösteriyor. 2012 ve 2016 halving’lerinin ardından fiyatlar sırasıyla 55 ve 15 kat arttı. Bu da 2020’den sonra 100 bin dolar hareketinin olabileceğini gösteriyor.

Beşinci ve son faktör ise Bitcoin’in insanların paraya olan bakış açısını değiştirmesi oldu. İnsanların iş yapma, varlık yönetme ve parayı kontrol etme tarzı başka yöne kaydı. İnsanlar artık sınır tanımayan, küresel paraları tercih ediyor. Giderek dijitalleşen ekonomiler ticaretlerini bir yargı bölgesiyle sınırlandırmıyor. Kitle adaptasyonuyla bu iş daha da büyümeye devam edecek.Büyümesinin tek yolu da bu. El Salvador’un Bitcoin’i yasal para haline getirdiğini gördük. Ve onlar son olmayacaklar.”

Green ayrıca, Bitcoin’in yükselişiyle birlikte Ethereum ve Cardano başta olmak üzere birçok önemli projenin de değer kazanacağını belirtti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago