Categories: Genel Haberler

Fidye Yazılımına FBI Müdahalesi

Kripto para dünyasının lideri olan Bitcoin, piyasaya ilk girdiği günden beri kripto paralar çok ciddi bir mesafe kat etti. Bitcoin bundan birkaç sene evvel sadece yasa dışı işlerde kullanılan bir dijital varlıktı. Ancak günümüzde bu durum değişerek legal birçok kurum tarafından da kullanılıyor. Elbette illegal kullanımlar hala devam ediyor fakat yasal süreç şimdilerde çok daha hızlı işliyor. Günümüzde birçok suçlu, gizemi dolayısıyla ve yakalanmanın daha zor olması sebebiyle kripto paralarla iş yaptığı görülüyor.

Amerika’nın Maryland eyaletinde yer alan Baltimore’da her zamankinden çok farklı bir olay yaşandı. Baltimore’nin sistemine girmeyi başaran bir fidye yazılımı tüm şehri alarma geçirdi. Kısa bir süreliğine de olsa zor günler geçiren Baltimore, baştan aşağı tüm sistemini yenilemek mecburiyetinde kaldı. Baltimore Sun tarafından yapılan habere göre, sistemin kısa ve etkili bir çalışmadan sonra tekrar aktif hale geldiğini belirtti. Ayrıca geçen hafta sonu hackerlar tekrardan sisteme girmeyi başardı. Bu son olaydan sonra duruma FBI müdahale etti ve soruşturmayı aldı. Baltimore Belediye Başkanı Jack Young yaptığı açıklamada, “Hackerlar tekrardan sisteme sızmayı başardı. Bu kişilerin yapmak istediği tek şey çalışan sistemimizi bozmak. Yaptıkları bu işi kötülük için değil de iyilik için yapmış olsalar eminim çok daha fazla para kazanabileceklerdi.” açıklamasında bulundu. Hackerlar her bir sistemi tekrar aktif hale getirmek için 3 BTC, komple sistemi açmak için ise 15 BTC talep ettiler.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago