Categories: Genel Haberler

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin: Elon, etkisini yitirecek

İçerik

ABD medyasından CNN’e özel bir röportaj veren Vitalik Buterin, kripto para evrenindeki son düşüşü değerlendirdi.

“Balon belki de patladı! Belki de aylar sonra patlayacak”

Çarşamba günü yaşanan büyük düşüşün ne anlama geldiğini tahmin etmenin zor olduğunu belirten 27 yaşındaki yazılımcı şu ifadeleri kullandı:

“Bu tür balonların ne zaman patlayacağını söylemek çok zordur. Belki de bu balon patladı. Belki de aylar sonra patlayacak. Bu tür kripto balonlarından en az 3 tane gördük. Bu balonlar neden patlar? Bir olay olay olur, bir gelişme yaşanır ve sonunda teknolojinin o anki şartlar için yeterli olmadığı anlaşılır”

“Kripto artık bir oyuncak değil”

Kripto paraların artık ana akım olma yolunda ciddi şekilde ilerlediğini belirten Ethereum kurucusu, “4 yıl önce böyle değil. Ana akım olduğunu söyleyemezdik. Artık bu duruma çok yakınız. Kripto paralar artık oyuncak değiller” dedi.

“Elon Musk bu etkiye sonsuza kadar sahip olmayacak”

Tesla CEO’su ELon Musk’ın tweet’leri ve onların kripto para evreni üzerindeki etkilerini de yorumlayan Buterin şunları söyledi:

“Elon Musk’ın tweet’leri gibi bir olay kripto evreni gerçek manada görmemişti. Biraz delilik beklemek makul gibi duruyor. Ancak bence piyasa tüm bunlardan dersler çıkaracaktır. Bu durumlara karşı bir bağışıklık sistemi geliştirecektir. Elon sonsuza kadar bu etkiye sahip olmayacak. ”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Elon Musk’tan Bitcoin’in enerji tüketimi endişesine çözüm önerisi

“Musk da insan”

Musk’ın Dogecoin’e olan ilgisi ve düzenli olarak bu coin’i ‘pump’laması da sorulan Buterin, bunun masum bir ilgi olduğunu belirtti:

“Onun Tesla ve SpaceX gibi şirketleri yönetmesi, insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İnsanlar da bu ‘köpek paraları’ için heyecanlanıyor. Yapacak bir şey yok. İnsanların heyecanlandığı konu bu… Ben yine de bu konuda onun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.”

“Free coin nedir, bilmiyorum”

Hayranlarından ya da proje geliştiricilerinden hesabına belirli bir amaç doğrultusunda Doge, Shiba ya da diğer coin’lerden yollamamalarını isteyen Ethereum kurucusu, “Bu projeleri anlamıyorum. O yüzden herhangi bir yorum yapamam. Cüzdanımda birkaç bin dolarlık ‘free coin’ gördüm. Nedir bilmiyorum? İnsanların böyle durumlarda bana göndermemeleri ve bağış yapmaları daha doğru olur”

“Hükumetler engelleyemez ama zorlaştırır”

Hükumetlerin, kripto paraları tamamen engelleyemeyeceğini ancak hayatı onlar için çok zorlaştırma gücüne sahip olduklarını belirten Buterin, “Erişimi kısıtlı hale getirebilirler. Regülasyonlar her zaman problem olmuştur” dedi.

“Üretler düşecek”

Ethereum’daki, işlem ve gaz ücretlerinin şu anda yüksek olduğunu ve yoğun ilgiden dolayı saniyede 20 ilâ 50 işlem yapılabildiğini söyleyen Buterin, “Teknolojik geliştirmeler ve ölçeklendirme ile fiyatların düşeceği konusunda güvenim tam” yorumunu yaptı.

“Enerji tüketimi tartışması doğru”

Özellikle Elon Musk’ın başlattığı Bitcoin ve enerji tüketimi konusuna da değinen 27 yaşındaki geliştirici şu ifadeleri kullandı:

“Ethereum, teknolojik geliştirmeler sonunda orta ölçekli bir ülkenin harcadığı enerjiden bir köyün harcadığı enerjiye geçecek. Bence bu önemli bir tartışma. Kaynak tüketimi çok fazla. Dünyayı tabii ki tek başına yok edemez ama önemli derecede zarar verir”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago