Categories: Bitcoin Haberleri

Elon Musk: “BTC Benim Anahtar Kelimem Değil!”

Elon Musk’ın adının daha önce kripto para dolandırıcılığına karıştığına şahit olmuştuk. Örneğin, daha önce bu haberimizde de sizlerle paylaştığımız gibi 5 kasım 2018 tarihinde  Musk’ı taklit eden birkaç Twitter hesabının ve onları yöneten dolandırıcıların Bitcoin dolandırıcılığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Musk’ın kripto paralara ilgi duyduğu ve onlar hakkında zaman zaman açıklamalar yaptığı da biliniyor. Musk Ağustos 2018’de yaptığı açıklamalarda, Ethereum ile ilgili olumlu yorumlar yapmış ve sonrasında ETH fiyatında artışlar yaşanmıştı.

Bitcoin ve Elon Musk

SpaceX CEO’sunun Twitter üzerinden yaptığı ve kripto paralarla ilgili olan son paylaşımı da diğerleri gibi oldukça büyük yankı uyandırdı. Musk bu açıklamasında, “Bitcoin (BTC) benim anahtar kelimem değil” ifadelerini kullandı. Bu durum kripto para topluluğu tarafından Musk’ın Bitcoin’e inanmadığı şeklinde yorumlandı.

Öte yandan Musk’ın yorumlarının kripto para fiyatlarını etkileme gücü olduğunu düşünen bazı isimler Musk’ı aslında Bitcoin’in ne kadar güçlü olduğuna ikna etmeye çalıştı.

Tesla ve Bitcoin Benzerlikleri

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma Tesla hisseleri ve Bitcoin grafiğinin hemen hemen aynı şekilde hareket ettiğini göstermişti.

Bilindiği gibi Elon Musk yaklaşık olarak 8 ay önce Tesla’nın iflas edebileceğini ifade etmişti. Aynı dönemde Bitcoin fiyatı da düşük seviyelerde seyrediyordu. Tesla’nın diğerlerine göre daha uygun fiyatlı olan otomobili Model 3’ü piyasaya sürülmesiyle siparişlerde gözle görülür bir artış yaşandı ve buna bağlı olarak hisse senedi fiyatları da yükseldi.

Öte yandan Bitcoin de hemen hemen aynı dönemde yükselişe geçti ve 3.400 dolar seviyesinden kendisini kurtarmaya başladı. Hatta Haziran ayında 14.000 dolara ulaşarak uzun vadeli yeni bir yükseliş umudu yaratmış oldu.

Kaynak: U.Today

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago