Categories: Genel Haberler

Elbruz Yılmaz: “Yasal düzenlemeler konusundaki deneyim ve uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız”

Ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Gelişmeyle ilgili görüşlerini açıklayanBitpanda Türkiye ve MENA Yönetici Direktörü Elbruz Yılmaz,yasal düzenlemelere uygunluk konusunda oldukça deneyimli olduklarını, yerel yönetmeliklere uygunluk sağlamanın yanı sıra küresel disiplinlerini ve şeffaflık, güvenlik ve sorumluluğa verdikleri önemi sürdürmek için gerekli önlemleri alıp gerekli yatırımları yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yılmaz, yasa yapıcılarla işbirliği içinde olmak ve kendilerini güvenliğin yanı sıra kişisel sorumluluk sağlayan bir biçimde konumlandırmak istediklerini vurguladı.Yılmaz,“Bitpanda olarak, müşterilerimiz için en güvenli, en hızlı ve en şeffaf hizmetleri sunmak için teknoloji ve yasal düzenleme süreçlerimize sürekli olarak yatırım yapıyoruz. Avrupa’nın birçok ülkesinde yasal düzenlemelere tabi finansal bir kuruluş olarak, yasal düzenlemeler konusundaki deneyim ve uzmanlığımızı, faaliyet gösterdiğimiz her pazarda yetkililerle paylaşmaya hazırız” dedi.

Yönetmelik ne anlama geliyor?

Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye, dünyanın en canlı kripto para piyasalarından biri. Hızla büyüyen bu piyasaya 2020 yılında giriş yapan Bitpanda, şimdiden önemli bir aşama kaydetti. Türkiye’de kripto para sektörüne yönelik düzenleme merakla beklenirken, Bitpanda da, piyasadaki diğer büyük oyuncular gibi, piyasanın daha da büyümesini sağlayacak düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini destekliyor. Merkez Bankası ve diğer yetkililerin Türkiye’de kripto para birimi sektörünün bir yönetmeliğe ihtiyacı olduğu yönünde yakın zamanda yaptığı açıklamalar sonucu, Merkez Bankası’nın bugün yayınladığı yönetmelik sürpriz olmadı. Bu Yönetmelik ne anlama geliyor? Kripto para işlemleri yasaklandı mı? Hayır. Yönetmelikte ana hatlarıyla, kripto varlıkların “ödeme hizmetleri” sağlamak için kullanılamayacağı ve kripto varlıklara ilişkin alım-satım, saklama, transfer veya ihraç hizmetleri sunan platformlara veya bu platformlardan, Türkiye’de bulunan ‘ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları’ kullanılarak kaynak transferine aracılık yapılmasına izin verilmeyeceği ifade ediliyor. Buna karşılık, Ödeme Hizmetleri Kanunu veya bu yönetmelik kapsamında, genel olarak kripto varlık alım-satımına aracılık eden platformlara ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmamış olup, bu kapsamda, bu tür platformların kripto varlık alım-satımına aracılık etmesi yasaklanmamıştır.”

“Bitpanda, faaliyetlerini olağan biçimde sürdürüyor”

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki kullanıcılar, kripto para birimi borsalarına para yatırmak ve çekmek için banka EFT’si ve havalesi kullanabiliyorlar. Türkiye’nin önde gelen bazı bankalarıyla güçlü bir iş birliği içinde olan Bitpanda, faaliyetlerini olağan biçimde sürdürmekte olup, platformumuz üzerinde EFT ve havale ile para yatırma ve çekme işlemleri yapılabilmektedir.

Yasal bir çerçeve oluşturmak, Türkiye’nin dünya genelindeki öncü konumunu güçlendirip, müşterilerin bu varlık sınıfına yatırım yapması için daha güvenli bir ortam oluşturacaktır. Bitpanda olarak, her türlü düzenleyici çerçevenin, devletlerin yenilikçi finans teknolojisi şirketlerine yol açma konusundaki kararlılık ve ilgisinin göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Düzenlemelerin de teknolojilerin gelişimine ayak uydurabilecek hızda ve esneklikte geliştirilmeleri gerekiyor, bu durum özellikle Blockchain / Kripto Para Birimleri gibi yeni teknolojiler için daha da geçerlidir.

Türkiye, dünyanın en gelişmiş bankacılık ve finans teknolojileri ekosistemlerinden birine sahip. Ülke ekonomisi, pandemi ve önceki küresel kriz dönemlerinde ne kadar dirençli olduğunu ortaya koydu. Kripto varlık sektörünün Türkiye finans teknolojileri ekosisteminin en önemli etkenlerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Beklentilerimiz ve düzenleyici kurumlarla yaptığımız görüşmeler, Türkiye’de kripto varlık sektörünün gelişimini destekleyecek bir dizi kapsamlı yönetmelik üzerinde çalışmaların devam ettiğini gösteriyor. Bu yönetmeliklerin ne zaman ve nasıl ilan edileceğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Yasal düzenlemelere uygunluk konusunda oldukça deneyimliyiz ve yerel yönetmeliklere uygunluk sağlamanın yanı sıra şeffaflık, güvenlik ve sorumluluğa verdiğimiz önemi sürdürmek için gerekli önlemleri alıp gerekli yatırımları yapmaya devam edeceğiz.”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago