Categories: Genel Haberler

El Salvador’un Bitcoin hamlesine ABD gözetimi: Bukele’den tepki

ABD Senatosu, El Salvador’un Bitcoin hamlesinin ABD finans sistemini tehdit ettiğini belirten ve El Salvador’un bu anlamda yakından gözetim altına alınmasını teklif eden bir yasa tasarısını oylayacak. “El Salvador’da kripto para sorumluluğu” adı verilen yasa 16 Şubat’ta 4 senatör tarafından imzalandı ve dün de Senato’daki bir komite tarafından onaylanarak genel oylamaya sunulmak üzere Senato’ya gitti.

“ABD finans sistemine tehdit mi?

Yasa taslağına imza atan Idaho senatörü Cumhuriyetçi James Risch, taslağın komiteden geçmesinin ardından şu yorumu yaptı:

“El Salvador’un Bitcoin’i yasal para yapma hamlesinin ABD finansal sistemi için bir risk teşkil edip etmediğini öğrenmek ve bu muhtemel riskleri de en az seviyeye indirmek çok önemli.”

Risch’in ayrıca konuyla ilgili Devlet ve Hazine Bakanlıkları ile diğer federal kurumlarının da burada devreye girmesinin gerektiğini, Çin’in gücünü artırması konusunun ve organize suç örgütleriyle mücadelenin büyük önem taşıdığını söylemesi de dikkat çekti.

Bukele’den tepki var: Özgürlüğü savunacağız

Aynı zamanda El Salvador’dan ABD’ye giden havale ödemelerinin de takip edilmesini öneren yasa tasarısıyla ilgili Nayib Bukele de sessiz kalmadı. El Salvador başkanı Twitter’dan şunları söyledi:

“ABD’nin bu hamlemizden bu kadar korkacağını en çılgın rüyalarımda bile göremezdim. ABD özgürlüklerden yana bir ülke değildir. Bu kanıtlanmış bir gerçektir. Biz özgürlük için olan duruşumuza devam edeceğiz. Oyun başlasın!”

Bukele, yasa taslağının bir örneğini de hesabından paylaştı.

Latin Amerika ülkesi 2021’in Haziran ayında Bitcoin’i yasal para ilân eden yasa tasarısını meclisten geçirmişti. 7 Eylül’de ise kanun resmen yürürlüğe girmişti.

“Volkan tahvillerinde sorun yok”

Öte yandan Bukele, Kasım ayında açıkladığı Bitcoin şehrini finanse etmek için çıkarılacak olan “volkan tahvilleri”nde sorun olmadığı bilgisini de verdi. El Salvador başkanı, Reuters’in olumsuz haberlerini yaymaya gerek olmadığını belriterek, “Tahvil ihracındaki kısa süreli gecikme, sadece emeklilik reformuna öncelik vermemiz ve bunu daha önce Kongre’ye göndermemiz gerektiği için yaşanıyor” dedi.

Bukele, bu konu hakkında dünyanın en büyük borsası olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago