Categories: Genel Haberler

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in CEO’su istifa etti

Investing.com – 2017 yılında kripto para borsası Binance’i kurarak kripto kesiminde değerli bir değişime imza atan Changpeng Zhao, ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde CEO’luk vazifesinden istifa etti. 

Changpeng Zhao, Binance’in CEO’luk vazifesinden istifa etmesinin yanı sıra kendisine yöneltilen kimi suçlamaları da kabul ederek yanılgı yaptığını itiraf etti. Kripto piyasasında tarihi anlardan biri daha yaşanırken bölümün en kıymetli isimlerinden biri artık önemli suçlamalarla karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığının uzun vakittir Binance ile ilgili soruşturma yürüttüğü bilinirken Haziran ayında Menkul Değer ve Borsa Kurulu (SEC), Binance ve CZ’ye kayıtsız menkul değer hizmet vermek başta olmak üzere müşteri fonlarını kullandığı suçlamasıyla dava açtı. 

4 milyar dolarlık uzlaşma

Dün gündeme gelen gelişmede ABD Adalet Bakanlığının Binance’e 4 milyar dolarlık ceza ile birlikte birtakım kaideler içeren bir uzlaşma sunduğu bildirildi.

Bu haberin akabinde sıcak saatler yaşanırken gün sonunda Binance’in muahedeyi kabul ettiği ve borsanın CEO’su CZ’nin misyonundan istifa ettiği görüldü.

Binance’in yeni CEO’su Richard Teng oldu

Sosyal medya platformu X üzerinden istifasını açıklayan CZ, CEO’luk vazifesine Binance’in Bölgesel Pazar Sorumlusu Richard Teng’in getirildiğini duyurdu. 

Kripto para piyasasını şok eden bu gelişmeyle birlikte sert satışlar görüldü. Binance’in mahallî varlığı BNB, dün muahede haberinin müspet fiyatlanmasıyla 270 dolara kadar yükseldikten sonra CZ’nin istifasının akabinde panik satışlarıyla sert düştü. 

Dün günlük bazda %10 gerileyen BNB, 224 dolara kadar düştükten sonra bugün birinci saatlerde gelen reaksiyon alımlarıyla 230 dolar bandına kadar toparlandı. 

Bitcoin, %2,5 oranında kısmi bir geri çekilme görürken 36.300 dolar bandına indi. Ethereum, son 24 saatte %1,5 düşüşle 1.980 dolar düzeyine geriledi. Altcoin piyasasında daha sert geri çekilmelerin gerçekleşmesinin akabinde piyasada satış baskısının devam ettiği görülüyor. Başka yandan BNB’deki sert düşüşe karşılık geçen yıl bu vakitlerde çöken FTX’in lokal varlığının süratli formda primlenmesi dikkat çekti.

Altcoin piyasasında az sayıda yükselen varlık ortasında FTT, son 24 saatte %15’i aşan kıymet artışı kaydetti. 

Binance ile ilgili haber akışı devam ederken bundan sonraki süreçte kripto borsasının ABD pazarından büsbütün çekilip çekilmeyeceği, kripto borsasının ABD Adalet Bakanlığı ile muahede çerçevesinde nasıl pozisyonlanacağı merakla bekleniyor. 

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago