Categories: Genel Haberler

Dubai’nin DFSA’sı Ripple’ın XRP’sini onaylayarak ABD’nin düzenleyici ortamına tezat oluşturdu

Ripple‘ın dijital varlığı XRP, Dubai Memleketler arası Finans Merkezi (DIFC) için sanal varlık rejimi kapsamında 2 Kasım 2023 tarihinde Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (DFSA) tarafından onaylandı. Bu onay, yasal ve düzenleyici netlik sağlayarak verimli global bedel değişimini kolaylaştırıyor. Bu atılımla XRP, DFSA’nın portföyündeki Bitcoin, Ethereum ve Litecoin‘e katılarak harici uygulamalara müsaade verilmesinden bu yana onaylanan birinci sanal varlık oldu. Bu onay, DIFC’deki kurumların XRP’yi operasyonlarına dahil etmelerine imkan tanıyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Dubai’nin sanal varlıklara yönelik yenilikçi yaklaşımını övdü ve Ripple’ın Dubai’deki varlığını güçlendirmeyi taahhüt etti. Ayrıyeten, kriptonun tüm potansiyelinden yararlanmak için düzenleyicilerle işbirliği yapma niyetini de lisana getirdi. Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, DFSA’nın Dubai’nin teşebbüsçüler için cazibesini artıran açık yönergelerini alkışladı.

Dubai’nin ilerici duruşunun bilakis, ABD dijital varlık alanı SEC’in uygulamaya nazaran düzenleme yaklaşımı tarafından engelleniyor. SEC Lideri Gary Gensler kripto zıddı telaffuzlarına devam ediyor. DFSA’nın onayıyla birebir gün XRP, ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) ile artan tansiyonun ortasında %0,44’lük küçük bir düşüş yaşayarak 0,6058 dolardan kapandı.

Fiyat hareketi açısından XRP, 50 günlük ve 200 günlük Üstel Hareketli Ortalamalarının (EMA’lar) üzerinde kaldı. XRP Perşembe gününün en yüksek düzeyi olan 0,6268$’ı aşarsa, boğalar 0,6354$ direnç düzeyini hedefleyebilir. Öte yandan, 0,5835 $ dayanak düzeyinin altına düşülmesi 0,5470 $ dayanak düzeyinin test edilmesine yol açabilir.

Bu makale yapay zekanın takviyesiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Koşul ve Şartlar kısmımıza bakın.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago