Categories: Genel Haberler

Dogecoin milyoneri hikayesini anlattı: Elon Musk’ın tweet’i kırılma anıydı

2021 yılının şu ana kadar en çok konuşulan kripto parası Dogecoin’di… Elon Musk’ın reklamları fenomen kripto paranın ciddi şekilde yükselmesini sağlarken, ABD’den ilginç bir milyoner olma hikayesi ortaya çıktı.

CNBC’ye açıklamalarda bulunan 33 yaşındaki Glauber Contessoto adındaki bir yatırımcı Elon Musk’ın ilk Dogecoin tweet’inin ardından fenomen kripto paraya 250 bin dolarlık yatırım yaptı ve günler sonra dolar milyoneri oldu.

Brezilya’da doğan ancak çocuk yaşta ailesiyle birlikte ABD’ye göç eden Glauber Contessoto, editörlük yaparken, 2019’da maaşına zam alınca ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parasının hepsiyle Tesla’ya yatırım yapma kararı aldı. Contessoto bu durum için, “Benim bir mottom var. Faturalarını öde, aç kalma ve yatırım yap” diyor.

“Bugün GameStop’a yapılanlar yarın herkese yapılabilir”

Daha sonra bu yatırımını bırakan Contessoto, birkaç sene hisse senedi piyasalarını dolaştı ve birçok detayı öğrendi. Son dönemde ise 20 bin dolarlık GameStop hissesi aldı. Yaşanan olayların ardından ise şirketlerin hisse senedi alım ve satımlarına kısıtlama getirmesinin ardından bu sektörden çıkmaya karar verdi. “Bugün GameStop’a yapılanlar yarın herkese yapılabilir” diye düşündü.

Glauber Contessoto

WallStreetBets’te Dogecoin’i keşfetti

Daha sonra internette hangi varlığa yatırım yapması gerektiği konusunu araştırdı ve WallStreetBets’te Dogecoin’e rastladı. 27 Ocak tarihinde 40 dolarlık aldığı Dogecoin’in değeri ilerleyen günlerde ise 300 doların üzerine çıktı:

“Annemi, teyzelerimi aradım ve borç para istedim. 250 bin dolarlık aldım”

“Ne olduğunu gerçekten anlamadım ama bu yükselişin bir daha geleceğini ve bu kez fırsatı kaçırmayacağımı biliyordum. Ardından ise 7/24 Dogecoin ile ilgili araştırma yapmaya devam ettim. Bir seviyenin kesinlikle altına düşmeyeceğini tahmin ediyordum. Ve her yükselişte 20 sentte, 30 sentte hep sosyal medyada yazdım. ‘Mutlaka çıkacak’ dedim ve hep yukarı gitmeye devam etti. 4 Şubat’taki Elon Musk’ın Dogecoin tweet’i ise bir dönüm noktasıydı. İşte orada düşmesine rağmen 250 bin dolarlık alım yaptım. Her şeyimi sattım. Annemi, teyzelerimi aradım ve borç para istedim ve milyoner oldum. Sabah da annemi arayım ‘Ben milyoner oldum’ dedim”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago