Categories: Genel Haberler

Dijital varlık yönetim firması Osprey, Solana Fonu’nu resmen başlattı

İçerik

Bitcoin, Polkadot, Algorand gibi 1. Katman protokollerinin yatırım ürünlerini müşterilerine sunan New York merkezli Osprey Funds şirketi, Solana blok zincirinin kripto parası olan SOL’un da yatırım ürününü resmen hayata geçirdi.

Akredite yatırımcılar, en az 10 bin dolar olmak üzere artık Osprey Solana Trust’a yatırım yapabilecekler. Solana fonu ile, bir başka dijital yatırım şirketi Grayscale’e önemli bir çalım attığı belirtilen Osprey ayrıca bu fon için 2023 yılının ilk ayına kadar da müşterilerinden saklama ücreti almayacak.

“Solana aşırı hızlı ve ucuz”

Osprey Funds CEO’su Greg King, Solana fonunun resmileşmesiyle ilgili olarak “Gelecek vadettiğini düşündüğümüz 1. Katman protokollerinin fonlarını ilk olarak piyasaya sürmenin gartei içerisindeyiz. Solana da, düşük işlem ücretleri ve aşırı çabuk işlem hızıyla bunun en iyi örneklerinden…” dedi.

“Platformun, NFT sektörüne entegre olduğunu gördük”

CEO King ayrıca Solana fonu oluşturmaya Solana ekibiyle görüştükten sonra karar verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Osprey olarak, Solana ekibiyle Haziran ayında Miami’de görüştükten sonra bu ürünü çıkarma konusunda ikna olduk. Platformun, adeta patlama yaşayan NFT sektörüne entegre olduğunu gördük. Ayrıca Solana üzerinde büyük potansiyeli olan birçok uygulama da bulunuyor. Dolayısıyla baktığımızda ürün geliştirme anlamında bu adım bizim için oldukça mantıklıydı. FTX borsasının, yeni açtığı NFT pazarındaki ürünlerin, Solana ve Ethereum üzerinde trade edilmesine izin vereceğini açıklaması da bence Solana için olan talebin artmasını sağladı”

Bilindiği üzere Solana’nın kurucusu ve CEO’su olan Anatoly Yakovenko, blok zincire zaman esaslı işlemler içinalgoritmik bir çözüm oluşturan “tarih kanıtı”nı (proof of history) tanıtmıştı. Bu yenilikle Solana’nın saniyede 65 bin işlem tamamlaması ve bir bloğun da bir saniyenin altında sona ermesi sağlanmıştı. Şirket, bant genişliğinin büyümesiyle ağın daha da hızlanmasını bekliyor.

“Ethereum’dan daha hızlı ve ucuz platformlara talep arttı”

Son dönemde 1. Katman akıllı kontrat platformlarının çoğalmasıyla ilgili konuşan fon yönetim şirketi VanEck’in dijital varlıklar araştırma yöneticisi Matthew Sigel da bu durumun Ethereum ağından daha hızlı ve daha ucuz çalışan platformlara talebin artmasıyla yaşandığını söyledi. Sigel ayrıca, Solana’nın işlem hızının Nasdaq ile yarışabileceğini ve platformun, vârolan varlıkların, menkul kıymetleştirilmesini, token’laştırılmasını ve işlem görmelerini sağlayabileceğini belirtti.

Sürekli ATH’sini yeniliyor

Bu yaz ciddi bir yükselme yaşayan ve her geçen gün en yüksek seviyesini yenileyen Solana, şu anda yaklaşık 185 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasasında en büyük 6. kripto para olan SOL, dün 213 dolara yükselerek son ATH’sini yapmıştı. SOL’un piyasa değeri de şu anda 55 milyar dolar civarında…

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago