Categories: Genel Haberler

CoinGecko Türk Kripto Yatırımcı Raporunu Yayımladı

Kripto para dalında yatırımcı profilleri her daim merak konusu oldu.

Kripto para data platformu olan CoinGecko, Türk kripto para yatırımcılarının eğilimini gösteren bir rapor yayımladı. Rapor, kullanıcıların eğilimlerini ve alışkanlıklarını ele alıyor.

Türkiye’deki Kripto Para Kullanımının Çeşitliliği ve Kullanıcı Grupları

Dünya’da kripto kullanımı ve yatırımı bakımından önde gelen ülkemiz hakkında CoinGecko bir rapor yayımladı. Raporda kullanıcı eğilimleri, alışkanlıkları ve çeşitliliği ele alındı.

Tahmini nüfusun yüzde 16’sının dijital para ünitesi biçimlerinden rastgele birine sahip olduğu Türkiye, dünya genelinde en yüksek kripto para ünitesi benimseme oranlarından birine sahip. Bu yüksek benimseme oranı, yüksek enflasyon oranları ve Türkiye’nin düşen Türk lirası ile karakterize edilen oynak ekonomik durumu üzere faktörlere bağlanıyor. Bu faktörler vatandaşları alternatif yatırım ve ödeme formülleri aramaya teşvik edebilir.

Yükselen bir pazar olarak Türkiye, gelecekte emsal iktisatların nasıl evrimleşebileceği konusunda fikirler sunabilecek kıymetli bir örnek çalışma sunduğu raporda betimleniyor. Bu çalışma, Türkiye’nin eşsiz kullanım kalıplarını ve bu kalıpların Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya üzere başka ülkelerde gözlemlenen kalıplarla nasıl karşılaştırıldığını açıklığa kavuşturuyor. Bu ülkelerde kripto para üniteleri çoklukla yatırım yahut spekülatif bir varlık olarak kullanılırken, Türkiye’de kripto para üniteleri ödeme prosedürü olarak kullanılabildiği belirtildi.

Kripto para ünitesini bir yatırım yahut spekülatif bir varlık olarak değil, ödeme prosedürü olarak görürler. Bu küme Türkiye‘ye mahsus olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin yüksek enflasyon oranları ve Türk lirasının volatilitesi üzere muhakkak ekonomik şartlar ve zorluklar kullanıcıları bu noktaya getirmiş olabilir. Bu küme, kripto para ünitesini ödemeler için kullanmaya odaklanması öbür gelişmiş ülkelerdeki bulgulardan farklıdır. Türkiye’de kripto para ünitesinin ödeme aracı olarak yüksek talebi, USDT yahut USDC üzere USD dayanaklı stabil kripto para ünitelerinin kullanımıyla alakalı olabileceği raporda yazıldı.

Son olarak çalışma, ülkemizin yüksek kripto para ünitesi sahiplik oranları ve farklı kullanıcı kümeleri, öbür pazarlarda kripto para ünitesinin benimsenmesinin gelecekteki gelişimi hakkında pahalı bilgiler sağlıyor. Bununla birlikte, Türkiye’nin kripto para üniteleri için “lider pazar” haline gelip gelemeyeceği sorusunu gündeme getiriyor. Bu mevzu özelinde de ileride atılacak regülasyon adımlarının değerini gün geçtikçe artıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago