Categories: Genel Haberler

Coinbase’in küresel vergi yöneticisinden ABD Kongesi’ne tepki

İçerik

ABD’deki altyapı kanun teklifinin kripto paralardan vergi alınmasını sağlayacak olan maddeler Kongre’den geçmiş olmasına rağmen tartışmalar ise hala sürüyor. Bu ay başında Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un maddeler oylanmadan önce “Amerikalıların yeni teknolojiye girişlerini engelleyen politikacılara tarih hiç de iyi davranmayacaktır.” demesinin ardından, şimdi de borsanın küresel vergi başkan yardımcısı Lawrence Zlatkin’den de benzer hatta daha sert bir tepki geldi.

“Şirketlerden, kendi müşterileri bile olmayan kişiler için rapor talep etmek doğru değil”

Coinbase’in resmi blog sitesinde bir yazı kaleme alan Zlatkin, Amerikan medyasından Bloomberg’in de yasa tasarısını öven yorum ve haberlerine katılmadığını belirtti:

“En büyük kripto borsalarından birinin Küresel Vergi Başkanı olarak, Bloomberg Yayın Kurulu’nun altyapı yasa tasarısındaki kripto vergi maddelerine olan bakış açısına saygı duyuyorum ancak sektörün içinden gelen biri olarak da kendi görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Tasarıdaki yeni kripto vergi hükmünün zamanlamasına ve onun hazırlanmış biçimine katılmıyorum. Burada atılması gereken ilk adım regülasyonları çıkarmak ve bu sayede Fidelity ile Charles Schwab bugün nasıl vergi raporlaması yapan 3. taraf firmalar ise dijital varlık broker’larının da aynı şekilde rapor vermesini sağlamaktı. Ama bu yapılmadı. Bu kabul edilen yasa tasarısı iyi bir ‘ilk adım’ değil. Broker’lık firması olmayan şirketlerden, kendi müşterileri bile olmayan kişilerin işlemleri için rapor talep etmek iyi bir vergi politikası değil.”

“Biz zaten yıllardır bu regülasyonları bekliyoruz”

ABD Vergi Dairesi IRS’in kripto para broker’lık firmalarından zaten kazanç ve kayıp raporları istemeye hakkı olduğunu belirten Zlatkin, bunun yapılmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“IRS’in zaten kripto broker’lık firmalarından müşteri kazanç ve kayıplarının raporlarını isteme hakkı var. Kripto para endüstrisi olarak biz zaten yıllardır bu hamleleri talep ediyoruz. Hala da bekliyoruz. IRS müfettişi kripto vergi yasasının aciliyetini vurgulamak için, buradaki vergi boşluğunun 1 trilyon dolar olduğunu belirtiyor ama Kongre, kripto vergi boşluğunun 10 yılda sadece 28 dolar olduğunu öngörüyor.Yani vergideki açık söz konusu olduğunda kripto sadece denizde bir damla oluyor”

“80 bin kişi senatörleriyle iletişime geçti”

Kabul edilen kripto vergi hükmünün kripto para endüstrisini endişelendirdiğini ancak Kongre’nin beklenenden daha fazla tepki aldığını belirten Coinbase yöneticisi şu yorumu yaptı:

“Altyapı tasarısının işe yaramayan dilinin bizi endişelendirdiği doğru ancak bizden daha fazlası bu duruma tepki gösterdi. Sadece birkaç gün içinde 80 bin kişi senatörleriyle iletişime geçti bu konu hakkında… Senato’daki ofislerin e-mail ve telefon yağmuruna tutulduğu belirtiliyor.”

“60 milyon Amerikalı bunu hak etmiyor”

ABD nüfusunun neredeyse 5’te 1’inin, gece yarısı çıakrılan bir kanuna terk edildiğini belirten Zlatkin, Amerikalıların bunu hak etmediğini söyledi:

“Konuyla ilgili önemli bir bilgi alışverişi olması için Kongre’de kripto paralar hakkında toplantılar düzenlenmelidir. Bugün ABD nüfusunun 5’te 1’lik kısmı kripto para sahibidir. Bu yaklaşık 60 milyon eder. Bu Amerikalılar ve tüm kripto para ekosistemi, son dakikada ve gece yarısı geçen bir yasa tasarısından çok daha fazlasını hak etmektedir. Şu anda vârolmayan ve gelecekte vârolacağına dair de hiçbir işaret olmayan kripto hayaletlerine odaklanan bir taslak kabul edilmemelidir. Bunu yaparsak Amerika’nın kripto alanındaki liderliğine zarar vermiş oluruz”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago