Categories: Genel Haberler

Coinbase borsası “Kripto kışı” için 4.4 milyar dolar nakit stokladı

Tüm dünyada hızla büyümeye devam eden ve son olarak Japonya’nın büyük bankalarından MUFG ile ortaklık kuran Coinbase borsası, kripto para endüstrisinde yaşanabilecek muhtemel bir kriz, topluluk terimiyle ise “kripto kışı” durumunda da yatırımlarına devam edebilmek için nakit dolar seviyesini artırdı.

Amerikan medyasından The Wall Street’e konuşan Coinbase finans yöneticisi Alesia Haas, borsanın en kötü senaryoda bile büyümek için yatırım yapmaya devam edebilmesi amacıyla nakit rezervleri tuttuğunu söyledi. Borsanın nakit rezervleri geçen senenin sonunda 1.1 milyar dolar iken, Haziran sonu itibariyle bu rakam 4.36 milyar dolara çıktı.

Haas, WSJ’ye yaptığı açıklamada, “Kripto kışına girmemiz durumunda, hem ürün yelpazemizi genişletmeye hem de yeni yatırımlar yapmaya devam edebilmemiz için bu nakit rezervleri korumak zorundayız” dedi.

Bilindiği üzere Coinbase, neredeyse gelirlerinin tümünü yüksek işlem ücretlerinden elde ediyor. Kripto para endüstrisinde 2020 sonunda başlayan dev büyüme borsanın da gelirlerinde ciddi bir artış görmesini sağlamıştı. Hatırlanacağı üzere, geçen hafta kazanç raporunu açıklayan borsa, yılın ikinci çeyreği için 1.6 milyar dolarlık net gelir duyurmuştu. Bu rakam geçen senenin ikinci çeyreğinde ise sadece 32 milyon dolardı. Şirket ayrıca, ikinci çeyrekte halka arz da olmuştu.

Haas ayrıca bu rezervlerin yeni şirket alımları için de kullanılabileceğini belirtti. Bilindiği üzere borsa son aylarda veri analizi platformu Skew, yatırım görselleştirme startup’ı Zabo ve bir blok zincir altyapı sağlayıcısı olan Bison Trails’i satın almıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago