Categories: Genel Haberler

Coinbase 25 binden fazla Rus hesabı engelledi

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon Batı’nın ciddi şekilde tepkisini çekerken, Ukrayna yönetimi kripto para borsalarından da Rus hesapların askıya alınmasını talep etmişti. Başta ABD’li borsalar olmak üzere birçok şirket, bu konuda keyfi davranamayacaklarını ancak kanunlara sonuna kadar uyacaklarını söylemişlerdi.

Bu borsalardan Coinbase’in CEO’su olan Brian Armstrong da geçen hafta Twitter’dan uzun bir açıklamayla, kanun dışı aktivitelerle bağlantılı olan tüm hesaplara engelleme getireceklerini ancak hiçbir suç teşkil etmeyen hesaplara müdahale haklarının bulunmadığını belirtmişti.

25 binden fazla hesap engellendi

ABD’nin en büyük borsası olarak görülen şirketten bugün yapılan açıklamada ise suç bağlantılı olduğundan şüphe edilen kişilerle bağlantılı olabilecek 25 bin hesabın engellendiği belirtildi:

“Coinbase, birçoğu kendi araştırmalarımızla belirlediğimiz ve yasa dışı faaliyetlerde bulunduğuna inandığımız Rus kişi veya kuruluşlarla bağlantılı 25 binden fazla adresi engellemiştir. Adres tespit edildikten sonra hükumet birimleriyle de paylaşılmıştır”

Şirket açıklamasında ayrıca, işlemlerin blok zincirinde bir kez kaydedildikten sonra değiştirilemeyeceğini ve bu sayede kötü niyetli kişi ya da kurumların takip edilmeyi önlemek için bu kayıtlara müdahale edemeyeceğini de belirtti.

Özellikle ABD ve AB’nin Rusya üzerinde ekonomik yaptırım kararı almalarının ardından, Rusya devlet başkanı Putin’e yakınlığıyla bilinen oligarkların, bu ekonomik zorlukları aşmak için kripto para kullandığı ya da kullanacağı iddia edilmişti.

Ancak birçok borsa yaptıkları açıklamalar ile bu durumun düşünüldüğü kadar kolay olmadığını ve kripto para borsalarının anti para aklama kanunlarına tabi olması, kimlik doğrulamaları ve likidite eksikliğinden ötürü çok büyük meblağların yer değiştirmesinin ya da işlemlerinin yapılmasının mümkün olmadığını açıklamışlardı.

Kraken, Coinbase ve Binance gibi dünyaca tanınmış borsaların CEO’ları da verdikleri röportajlar ve attıkları tweet’lerle kanunlara sonuna kadar bağlı olduklarını ancak hiçbir şekilde tüm Rus halkının hesaplarını kapatma taraftarı olmadıklarını söylemişlerdi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago