Categories: Genel Haberler

Çinli teknoloji devi Baidu, kendi metaverse hedefi için 6 yıl verdi

Facebook’un çatı şirketinin adını “Meta” olarak değiştirmesinin ardından kripto para evreninden finansal dünyaya kadar neredeyse ekonomiyle ilgilenen birçok kişinin konuştuğu bir konu haline gelen metaverse, kripto paraların yasaklandığı Çin’de de manşetleri süslemeye başladı.

Çin’in dev teknoloji şirketi Baidu da, daha önce geliştiricilerle yapılacak olan yıllık organizasyonun sanal dünyada ve şirketin metaverse uygulaması olan XiRang’da yapılacağını açıklamıştı. Şirket bunun dünyadaki ilk metaverse toplantısı olacağını iddia ederken, düzenlenen bir ön organizasyonda ise XiRang yöneticisi Ma Jie, beklentileri düşük tutmaları gerektiğini söyledi.

“6 yıl gerideyiz”

Organizasyonda basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Ma Jie, uygulamanın tam anlamıyla istedikleri noktaya gelmesi için 6 yıl kadar geride olduklarını belirtti. Gazetecilerin, daha net bir zaman dilimi sorması üzerine de Jie, “Bu güzel bir soru ama benim güzel bir cevabım yok.” diyerek bu konudaki belirsizliğin de altını çizdi. Baidu şirketi, XiRang’ın geliştirmelerine 2020 yılının Aralık ayında başlamıştı.

Ma Jie ayrıca, gazetecilere gösterdiği grafikle de Baidu’nun uygulamasının, Pazartesi günkü konferans için 100 bin sanal katılımcıya ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Baidu’nun, metaverse geliştiricileri için, sanal dünyanın altyapısını oluşturacak bir açık kaynaklı platform geliştireceğinin de bilgisini veren Jie, bu organizasyonun XiRang’ın resmen geliştiricilere açılması olduğunu da belirtti.

Uzmanlar ise Baidu’nun bu hamlesinin ve uzun dönemli geliştirme tahminin arkasında, hem metaverse’ün hala birçok kişi tarafından bilinmemesinin hem de Çin’deki regülasyon durumunun katı bir şekilde kısıtlamalar getirmesinin olduğunu ifade ediyorlar.

Baidu, ABD medyasından CNBC’ye yaptığı açıklamada, açık kaynak oluşumun, şirketin doğal bir parçası olduğunu ve açık kaynak geliştirmeyi teşvik ederek uygulamaların daha geniş ve hızlı bir şekilde benimsenmesinin plânlandığını belirtti.

Yaklaşık 22 yıl önce bir arama motoru sağlayıcısı olarak kurulan Baidu, teknolojisini bulut bilişim, yapay zeka ve robotoik teknolojilere kadar genişletmiş durumda ve Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri konumunda…

Sürekli olarak yasaklarla gündeme gelen Çin ise, özellikle Google, Twitter ve Facebook gibi Amerikan merkezli sosyal medya ve teknoloji şirketlerini ülkede yasaklamasıyla biliniyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago