Categories: Genel Haberler

Çinli şirket Meitu, Bitcoin ve Ether’den zarar açıkladı

Hong Kong borsasında listelenen Çinli teknoloji şirketi Meitu, yılın ilk 6 ayında Bitcoin yatırımından 111 milyon 917 bin Çin yuanı, yani yaklaşık 17.3 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Şirketin 25 Ağustos tarihli dosyasında, “30 Haziran 2021 tarihinde, Bitcoin’in adil fiyatında gelinen noktadan ötürü 111.9 milyon RMB (Çin yuanı), aynı tarihteki Ethereum fiyatındaki gelinen noktadan ötürü de 94.9 milyon RMB kayıp yaşanmıştır” denildi.

“Bitcoin fiyatında artış olabilir”

Meitu’dan aynı dosyada yapılan açıklamada ayrıca yıl sonuna doğru ise yaşanan bu kayıpların geri döndürülebileceği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Alınan Bitcoin’lerle bağlantılı olan bu kayıp, grubun 31 Aralık 2021’de sona eren mâli yıla kadar fiyatlarda önemli derecede artış yaşanması durumunda, parça parça ya da bütün olarak geri döndürülebilir.”

Satış plânı yok

Hatırlanacağı üzere Meitu, 5 Mart tarihinde 15 bin Ethereum ve 379.1 Bitcoin almıştı. Şirketin bu hamlesi, “Kripto para yatırım plânı”nın verdiği 100 milyon dolarlık alım izniyle yapılmıştı. Çinli firma daha sonra 17 Mart’ta 386 BTC ve 16 binlik Ethere eklemesinde bulunmuş, ve 8 Nisan tarihinde de 175 Bitcoin’lik yeni bir alım yapılmıştı. Temmuz ayında yapılan açıklamada da, şirketin şu ana kadar aldığı hiçbir kripto parayı satmadığı ve yakın dönemde de, kripto paralardaki uzun vadeli büyüme düşüncesinden ötürü satmayı plânlamadığı belirtilmişti.

Özellikle Elon Musk’ın Tesla’nın Bitcoin ile araç satışını durduğunu açıklaması ve yine Mayıs ayında Çin’in kripto paralar ve madenciliğini yasaklayan girişimleri başta Bitcoin olmak üzere endüstride ciddi düşüşler yaşanmasına neden olmuş ve daha Meitu gibi daha önce Bitcoin alan, MicroStrategy ve Tesla gibi şirketler de bu konuda kayıp yaşadıklarını açıklamışlardı.

Haberin yazıldığı dakikalarda yaklaşık 48 bin 600 dolardan işlem gören Bitcoin Nisan ayında 64 bin dolara kadar yükselmişti. Saha sonra yaşanan düşüşlerin ardından en büyük kripto para 28 bin dolar seviyesine kadar inmişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago