Categories: Genel Haberler

Büyük yatırımcılar kripto para piyasalarındaki sert düşüşü fırsata çevirdi

Investing.com – Dün Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesiyle sıcak çatışmaya dönen süreçte günün ilk saatlerinde kripto varlıklarda sert düşüşler görülmüştü. Balina hesaplar olarak tabir edilen büyük yatırımcılar ise işlem aktivitelerini ortalama 5 kat kadar artırarak dip seviyeleri değerlendirdi. 

Bitcoin dip seviyelerden yüzde 10 üzerinde değer kazandı

Büyük kripto yatırımcıları normalin dışında işlemler gerçekleştirirken başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere kripto para piyasasında hızlı bir toparlanma görüldü. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto varlıklar arasında dün günün ilk saatlerinde Bitcoin ve Ethereum pazarında yüzde 10’un üzerinde değer kayıpları oluşurken Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) piyasasında bir süre yüzde 20’lere varan düşüşler görüldü.

Dip fiyatları fırsat olarak gören büyük yatırımcılar ise işlem hacmini artırarak kripto piyasalarının haftanın son iş gününe doğru hızlı toparlanmasına katkıda bulundu. 

Büyük yatırımcılar dip fiyatları fırsata çevirdi

Büyük portföy sahiplerinin piyasanın düşüşünde duyarsız kalmadığı işlemlerde Bitcoin (BTC), dünkü dip fiyatı 34.300 dolardan yüzde 11 oranında geri dönerek 38.000 dolar bandına kadar yükseldi. 

Genel duruma bakıldığında Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin ardından kripto para piyasalarında ortalama yüzde 10 oranında hızlı bir düşüşün ardından dipten gelen alımlar yaklaşık yüzde 8 oranında toparlanma sağladı. 

Kripto analiz firması Santiment verileri, son 48 saatlik fiyat hareketindeki aktivite artışına dikkat çekti. Santiment, son 3 aylık yüksek işlem aktivitelerini baz alarak yaptığı değerlendirmede düşüş esnasında büyük yatırımcıların ortalamanın 5 katı üzerinde bir aktiviteye sahip olduğunu ortaya koydu. 

Düşüşte başrolü oynayan balina hesaplar, toparlanma sürecinde de aktifliklerini korudular ve son 2 günlük fiyat hareketinde hızlı hareketleriyle dikkat çektiler. Dipten gelen yüksek miktarlı alımlarla ise düşüşün daha da derinleşmesi şimdilik önlenmiş oldu.

İlk 10 kripto parada Terra (LUNA) pozitif ayrışmaya devam ediyor

An itibarıyla piyasada pozitif fiyat hareketleri devam ederken son 24 saatlik değer kazanımları yüzde 10’a yaklaşıyor. İlk 10’da ortalamayı yükselten ve düşüşte en dirençli kalan kripto varlık, Terra (LUNA) oldu. LUNA fiyatı, son 24 saatte yüzde 25 oranında ciddi bir yükselişle şu an 66 dolardan el değiştiriyor. 

Böylece 25,2 milyar dolar piyasa değeriyle 9. sırada bulunan LUNA, haftalık kazancını yüzde 28’e taşıyarak ilk 10 kripto paradan pozitif ayrışmaya devam ediyor.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken piyasa katılımcılarının gelişmelere hızlı tepki vermesi, volatilitenin devam edebileceğini gösteriyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Kaynak:  Investing TR

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago