Categories: Genel Haberler

BtcTurk’ten Türk işaret dilinde Bitcoin terimleri

Basın bülteni

Türkiye’de Bitcoin ve kripto paraların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği, Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın ise dördüncü Bitcoin ve kripto para alım satım platformu BtcTurk, Bitcoin ve kripto para dünyasına ilgi duyan herkese bilgilendirici ve eğlenceli içerikler sunmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda toplumda herkesin bilgiye erişebilmesini amaçlayan BtcTurk,Youtube kanalında İşaret Dili Danışmanı Buket Ela Demirel’in sunumuyla kripto para terimlerini işaret dili ile anlatıyor. BtcTurk bu projeyle; işitme engelli bireylerin Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili temel kavram ve terimlerin açıklamalarını işaret dili ile öğrenebilmelerine imkân tanıyor.

İlk videoda;Yatırma, Çekme, Almak, Satmak, Adres, Açık Adres, Cüzdan, Özel anahtar (Private Key), Bitcoin, Satoshi Nakamoto, Başlangıç Bloku, Teknik Doküman, Madencilik, Ödül Yarılanması, Sats, Altcoin, Balina, Hash, Merkeziyetsizlik, Pump, Token, Coin ve Blok”tanoluşan 25 kavram ele alınıyor. Videoyahttps://youtu.be/feVVrPNO7Ms linkinden ulaşılabiliyor.

Buket Ela Demirel hakkında

İşaret dili ve sağır toplumundaki kültürel-sosyal değişimler üzerine çalışmalar yapan araştırmacı sosyolog Demirel, 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Düşler Akademisi (2010), Vodafone Vakfı (2011), Koç Vakfı (2012-2014) ve KSV (2016) gibi birçok sivil toplum örgütünde engelli ve sosyal dezavantajlı gruplara özel ve öncü projelerde rol almaya başladı. Words of Silence oluşumunun kurucusu olan Demirel, gönüllü eğitmenlerle birlikte işaret dilinde yapılmış ilk ücretsiz EKPSS kursunu (2015-2016) düzenledi. Defrap (2017) grubunun ‘Eller Konuşur’ şarkısının işaret söz yazarı oldu. KSV Alt Kat ve İstanbul Müzik Festivali’nin iş birliğinde oluşturulan Birlikte Güçlü Sesler Korosu’nun işaret dili söz yazarlığını yapan Demirel; Boğaziçi Üniversitesi Dilbilim bölümünde Türk işaret Dili ve Sağır Toplum Kültürü üzerine araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2,5 yaşında geçirdiği havaleden dolayı ağır düzeyde işitme kaybı olan Demirel, Türk işaret Dili’ni ve Türkçeyi akıcı bir şekilde konuşabilmektedir.

BtcTurk hakkında

2013 yılında Kerem Tibuk tarafında kurulan ve CEO’luğunu Özgür Güneri’nin yaptığı Türkiye’nin en büyük kriptopara işlem platformu BtcTurk, kripto alım satım platformu olarak hizmet veriyor. 1 Temmuz 2013’te TL ile ilk Bitcoin alım satımına aracılık eden BtcTurk’ün 850çalışanı bulunuyor. Eliptik Yazılım ve Ticaret A.Ş. tarafından yönetilen BtcTurk,3,7milyonkullanıcısına 7/24 hizmet veriyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago