Categories: Bitcoin Haberleri

Brezilya’daki Kripto Para Borsaları Zor Durumda

Brezilya’nın en büyük ticari bankalarından biri, kripto para borsalarının hesaplarının kapatılmasıyla ilgili anlaşmaya uymayı reddediyor. Dolayısıyla Brezilya’daki kripto para borsaları yakın zamanda bankacılık desteğini kaybedebilir… Bu hamle ile beraber Latin Amerika’daki kripto para borsalarının çeşitli zorluklarla karşılaşmaya devam ettiğini ifade edebiliriz.

Banco Bradesco ve Kripto Paralar

Kripto para haberleri yapan Criptonoticias’a göre, Brezilya’nın en büyük ticari bankalarından olan Banco Bradesco, kripto para borsası hesaplarının kapanmasını önleyen herhangi bir anlaşmaya uymayı reddediyor.

Öte yandan Aralık 2019’un sonlarına doğru Brezilya’nın Ekonomik Savunma İdare Konseyi (CADE) bankaların kripto para borsalarından hizmet almasının yasadışı olmadığına karar vermişti. O sırada CADE şunları dile getirmişti:

Bazı bankaların belirli kripto para birimi borsası ya da platformları ile sözleşme yapmalarını reddetmesinin bir sonucu olarak tekellik suçlarına dair bir kanıt yoktur.

Bunların yanında Banco Bradesco için dijital varlıklar ciddi kara para aklama riskleri taşıyor. Bu nedenle banka, kripto borsaları ve hesapları ile ilgili alınmış herhangi bir karara uymayı reddediyor. Ayrıca Banco Bradesco dışındaki diğer ticari bankalar da kripto borsalarına ait hesapları kapatma yolunda ilerliyor. Sao Paulo Adalet Divanı kısa süre önce Brezilya kripto borsası Mercado Bitcoin’in banka hesaplarının kapatılması kararı hakkındaki temyiz başvurusunu reddetmişti.

Latin Amerika Zor Durumda

Brezilya’daki durum tüm Latin Amerika’da özellikle Şili gibi ülkelerde de benimsenen bir eğilim gibi görünüyor. Criptonoticias tarafından bildirildiği üzere, Şili’nin ticari bankalarından Banco de Crédito e Inversiones, Chilebit kripto borsasına ait hesapları kapatmıştı.

Bununla birlikte, Aralık 2018’de Şili Yüksek Mahkemesi, Şili’nin devlet bankası lehine karar vererek, kripto borsası Orionx‘un hesabını kapatma talebini haklı bir talep olarak karşıladı…

Kaynak: Bitcoinist

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago