Categories: Genel Haberler

Borsalardaki stabil kripto para miktarı rekor kırdı

Bitcoin’in son aylardaki büyük yükselişiyle kripto para endüstrisine giren para da her geçen gün artıyor. Son olarak borsalarda tutulan sabit coin miktarının da rekor kırdığı belirtildi.

Veri analiz sağlayıcısı CryptoQuant’in verdiği bilgiye göre; borsalarda tutulan sabit coin miktarı 10 milyar dolarlık değere ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Kaynak: CryptoQuant

Uzmanlar ise dolara bağlı kripto paraların borsalarda yüksek miktarda tutulmasının, Bitcoin ve kripto para piyasası için olumlu olduğunu ve yatırımcıların daha fazla varlık almak için bu hareketi yaptığını belirtiyorlar.

Bitcoin balinaları bekliyor, sabit coin’ler yükseliyor

Geçen haftaki piyasa düzeltmesini değerlendiren Crypto Quant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin’lerin borsalara taşınma amacının, istenildiğinde anında satış yapmak olduğunu belirtmişti:

“Büyük bir düşüş yaşandığında balinalar Bitcoin’lerini anında satabilmek için borsalara taşırlar ancak sonunda da satmazlar”

3. düzeltme çok büyük olmadı

Geçen haftaki düşüşte ise büyük bir satış yaşanmadı. Zirve seviyesi 60 bin dolar civarı olan en büyük kripto para, 25 Mart’ta 50 bin dolara kadar düştü ve boğa piyasasının üçüncü düzeltme oranı yüzde 16’da kaldı. Bu piyasadaki diğer iki düzeltme ise yüzde 26 ve 31 ile çok daha büyük olmuştu.

Bitcoin fiyatı hafta sonu 54-56 bin dolar arasında gezinirken, pazartesi sabah küçük bir düşüş yaşandı ancak haberin yazıldığı dakikalarda BTC yeniden 57 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Cuma günü sona eren opsiyon sözleşmelerinden sonra beklenen volatilite de hafta sonu yaşanmadı.

Sıralama; USDT, USDC ve BUSD şeklinde

Şu anda piyasanın en dominant sabit coin’i USDT. USDT’nin dolaşımdaki arzı ise tam 40 milyar dolar. Bu rakam, 2021’in başından beri iki kat arttı. 40 milyar doların 4’te birinden daha az miktarının borsalarda tutulduğu düşünüldüğünde, çoğunluğun da normal bankalara göre çok daha fazla faiz veren merkeziyetsiz finans protokollerinde kullanıldığı görülüyor.

İkinci en büyük sabit coin olan USDC’nin dolaşımdaki değeri ise tam 11 milyar dolar. Dünyanın en büyük borsası olarak görülen Binance’in dolara dayalı sabit parası BUSD de 3,5 milyar dolar ile üçüncü sırada yer alıyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago