Categories: Genel Haberler

Bored Ape’in Mutant Ape açık artırması da çılgınlığa dönüştü: 140 milyon dolar!

İçerik

Şu anda en fazla ilgi gören NFT projelerinden biri olan Bored Ape Yacht Club (BAYC – Sıkılmış Maymun Yat Kulübü), Mutant Ape Yacht Club (MAYC – Mutasyonlu Maymun Yat Kulübü) NFT’lerini, hafta sonu “Bored Ape” NFT’leri tutanlara airdrop vasıtasıyla ve 10 bin “mutant ape” açık artırmasıyla piyasaya sürdü.

Mutant Ape’lerin satış fiyatı 3 ETH (yaklaşık 95000 dolar) ile açılırken, en büyük NFT satış platformlarından biri olan OpenSea’de ise 7.47 ETH’e (yaklaşık 24300 dolar) kadar yükseldi.

“Sıkılmış Maymun” tutanlara, “Mutant Maymun” yaratan “Serum” veriliyor!

BAYC, Cumartesi öğle saatlerinde “Bored Ape” tutanlara 10 bin “Mutant Serum” dağıtımı yaptı. Mutan Serum’lar, vârolan bir “Bored Ape”ten bir “Mutant Ape” oluşturulmasına yarıyor ve maymunun orijinal piksel kalitesi korunuyor. Ayrıca bir maymun da, özel tipte olan serumu, yendikten sonra yakıldığı için sadece bir kez yutabiliyor.

Mutant Maymun’ların açık artırması ise adeta bir alım çılgınlığına dönüştü ve bir saat için 96 milyon dolarlık satış yapıldı. Açık artıma bir Hollanda tarzı satışın kurallarıyla yapıldı ve yüksekten başlayan fiyatlar zamanla düşüşe geçti. Üç ETH’den başlayan ve kademeli olarak 0,01 ETH’e düşen fiyatlarla toplamda 10 bin Mutant Maymun satıldı. BAYC’nin bunu, yüksek gaz ücretlerini ve teklif verenlerin “bot” kullanmasını engellemek için yaptığı belirtildi.

Hem koleksiyon hem topluluk

Piyasada bulunan birçok NFT’nin aksine Bored Ape Yacht Club, 10 bin maymun temalı çizgi karakter koleksiyonu olmasının yanısıra aynı zamanda bir topluluk. Her “Sıkılmış Maymun – Bored Ape” NFT’si, topluluk üyesinin üyelik kartı yerine geçmesinin yanında, kulübün graffiti yönetimini girme hakkı ve hafta sonu olan “Mutant Serum” airdrop’una katılma hakkı sağlar.

Stephen Curry de aldı, 140 milyon dolarlık hacim yakalandı

Şu an piyasada bulunan 20 bin Mutant Maymun’dan yaklaşık 14 bin 400’ü OpenSea’de satılıyor ve buradaki işlem hacmi de 140 milyon dolara ulaşmış durumda. Platformda son bir haftada en çok para harcanan dördüncü NFT koleksiyonu olan Mutant Maymun’ların alıcıları arasında, dijital maymunu için 180 bin dolar veren ünlü NBA oyuncusu Stephen Curry de bulunuyor.

Tüm zamanların en fazla satış yapılan 5. koleksiyonu

Bu sene Nisan ayında piyasaya sürülen “Bored Ape”ler, şu ana kadar toplamda 370 milyon dolarlık satış yarattılar ve tüm zamanların en fazla brüt satış hasılatı elde edilen 5. NFT koleksiyonunu oluşturdular. Ape koleksiyonundan daha fazla satış yapılan NFT koleksiyonlarında ise sıralama şu şekilde:

1- Axie Infinity (1.72 milyar dolar)
2-CryptoPunk (1.17 milyar dolar)
3-NBA Top Shot (672 milyon dolar)
4-Art Blocks (559 milyon dolar)

Mutant Apes Yacht Club, her “sıkılmış” ve “mutasyona uğramış” maymun için, metaverse’de kullanılmaları amacıyla üç boyutlu modeller oluşturuyor ve bunu da Polygonal Mind ile ortaklık kurarak yapıyor. MAYC’den bugün atılan tweet’e göre; üç boyutlu maymun modellerinin, 2.0 Yol Haritası’nda kullanılabilir hale gelmesi hedefleniyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta küresel ödeme şirketi Visa, CryptoPunks NFT koleksiyonundan 150 bin dolarlık bir ürün almıştı. Visa, ödemeyi Ethereum ile yapmıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago