Categories: Genel Haberler

Bitpoint Borsası Hacklendi

Son zamanlarda kripto paralara olan talebin artmasıyla siber korsanlarda gözlerini bu alana dikti. Japonya merkezli olarak faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Bitpoint borsası hacklendiğini duyurdu. Yapılan bu duyuruda tam 32 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı açıklandı. Borsa yetkilileri yaptıkları açıklamada, gerçekleşen saldırıdan ötürü bir süre hizmet veremeyeceklerini duyurdu. Bitpoint yetkilileri tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise çalınan 32 milyon dolarlık kripto paranın 9 milyon doları borsaya, kalan 23 milyon dolarlık kısmı ise yatırımcılara ait olduğu açıklandı. Başta Bitcoin olmak üzere birçok altcoin işleminin yapıldığı bu borsanın yatırımcıları ise çalınan varlıkların ne zaman geri ödeneceğini merak ediyor.

32 milyon dolar gibi çok ciddi bir miktarı siber korsanlara kaptıran Bitpoint borsası tarihinin en kötü gününü yaşıyor. Hem yatırımcılarının hem de kendi kasalarına ait olan kripto paraları çaldıran borsa, geri ödemelerin nasıl yapılacağı hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Ayrıca borsanın nasıl ve neden hedef alındığı ise şimdilik bilinmiyor. Yapılan araştırmalar ve incelemelerden sonra gerekli açıklamaların yapılacağı vurgulandı. Ancak ön değerlendirmede borsada yer alan bir açıktan yararlanılıp borsanın hacklendiği açıklandı. Kripto para borsaları zaman zaman bu tür durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Binance borsası da hacklenmişti ve tam 40 milyon dolarlık sanal varlığın çalındığını açıklamıştı.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago