Categories: Genel Haberler

Bitcoin’den sert yükseliş hareketi: 52500 dolar da aşıldı

El Salvador’un dünyada ilk kez Bitcoin’i yasal para ilân ettiği gün olan 7 Eylül’de 52900 dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin, bu bölgede tutunamamış ve 40 bin dolar seviyesine kadar inmişti. Tüm dünya politikacılarından gelen olumsuz açıklamalar, Çin Merkez Bankası’nın kripto para işlemlerini yasa dışı saydığı duyurusu gibi gelişmeler en büyük kripto paranın Eylül ayını 43 bin dolar ile kapamasına neden olmuştu.

Eylül’den sonra yukarı tırmanış başladı

Bilindiği üzere Bitcoin’in geçmişine de bakıldığında Eaylül ayları genellikle olumsuz haberler ve fiyat düşüşleriyle geçiyor. Ekim ayında ise yükselişler yaşanıyor. işte Bitcoin, bu tarihi gerçekliği adeta harfi harfine uygulayan adımlar attı ve Ekim ayı gelir gelmez 4 bin dolarlık bir ralli başlattı.

1 Ekim’de fiyat 43 bin dolardan 47 bin dolara yükseldi. Daha sonra FED başkanı Jerome Powell’ın, kripto paraları yasaklamak gibi bir niyetleri olmadığını açıklaması fiyatı hareketlendirdi. Benzer açıklama dün de SEC başkanı Gary Gensler’dan gelmişti.

İşte tüm bu iyi ve olumlu hava içinde en büyük kripto para dün akşam saatlerinde önce 51 bin, bugün saat 15.30 civarında ise 52 bin barajını aştı ve 52500 dolara kadar yükseldi.

Mega boğa sezonu işaretleri mi?

Bilindiği gibi birçok uzman, Aralık ayı sonuna kadar başta Bitcoin olmak üzere kripto paralarda çok ciddi fiyat yükselişleri bekliyorlar. Belli bir grup da böyle bir ‘mega boğa sezonu’nun yaşanma ihtimalini az görüyor ancak genel kitle, Bitcoin’in Nisan ayında ulaştığı 64 bin dolarlık ATH’sini aşacağı yönünde fikir beyan ediyor.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 52500, Ethereum 3450 ve Cardano da 2.15 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri ise yaklaşık 2 trilyon 315 milyar dolar civarında…

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago