Categories: Genel Haberler

Bitcoin’de Putin volatilitesi: Rus devlet başkanına ilk tepkiler

İçerik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TSİ 21.40’ta ulusa sesleniş konuşmasına başladı. Yaklaşık bir saat süren konuşma öncesinde Putin’in Ukrayna topraklarındaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını desteklediğini, Rusya’nın bu bölgeleri tanıma kararı aldığını açıklayacağı yönünde beklentiler vardı. Putin, konuşma sonunda bunu açık bir şekilde ifade ederek “Donetsk ve Luhansk’ı tanıma karar aldık” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Doğu Ukrayna’daki durumun yeniden kritik hale geldiğini vurguladı. Putin, Ukrayna’nın Rusya tarihinin önemli bir parçası olduğunu ifade etti. Başkan, Doğu Ukrayna’nın eski Rus toprakları içerisinde bulunduğunu dile getirdi. Putin’e göre, Modern Ukrayna, Komünist Rusya tarafından oluşturuldu.

Ukrayna’ya “Kukla rejim” dedi

Ukrayna’yı geçmişte Rus gazı çalmakla ve Rusya’ya şantaj yapmak için enerjiyi kullanmakla suçlayan Putin, Ukraynalı yetkililerin yolsuzluk ve milliyetçilik virüsüyle kirlendiğini söyledi. Ayrıca, Ukrayna için “ABD sömürgesi” ve “Kukla rejim” nitelemesini yaptı.

“Ukrayna kendi nükleer silahlarını üretmeyi planlıyor”

Konuşmanın şimdiye kadarki kısmında en vurucu açıklama, Putin’in Ukrayna’nın kendi nükleer silahlarını üretmeyi planladığını ifade etmesiydi. Putin, “Ukrayna, kitle imha silahları alırsa küresel durum şiddetli bir biçimde değişir ve bu tehdit karşısında tepkisiz kalamayız.” dedi.

“Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararı aldık”

Putin’den beklenen açıklama, konuşmanın sonlarında geldi. Rus Devlet Başkanı, “Ben hızlı bir şekilde karar alacağım. Donetsk ve Luhansk’ı kabul ediyorum. Bu, geç gelen bir karardır. Bu kararı desteklemek ve onaylamak için parlamentoyu da göreve çağırıyorum. İki cumhuriyetin de mevcudiyetini onaylamak için yakın zamanda bir belge imzalayacağız. Kiev’de güç sahibi olanladan bir talepte bulunmak istiyoruz. Lütfen ateşi kesin, aksi takdirde mevcut rejim dökülen tüm kandan sorumlu olacak.” dedi.

İngiltere Başbakanı Johnson ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’den hızlı karşılık

Putin’in açıklamalarından sonra ilk tepki İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan geldi. Johson, “Bu uluslararası hukukun ihlalidir.” dedi.

Ardından Twitter hesabından bir açıklama yayımlayan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna’daki iki ayrılıkçı bölgenin Rusya tarafından tanınması, uluslararası hukukun, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve Minsk anlaşmalarının açıkça ihlalidir. Avrupa Birliği ve ortakları, Ukrayna ile birlik ve dayanışma içinde hareket edecek.”

Bitcoin kararsız

Putin’in açıklamaları sırasında Bitcoin, 37 bin 600 ile 38 bin 300 dolar aralığında işlem gördü. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, TSİ 22.45’te 38 bin dolardan alıcı buluyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago