Categories: Genel Haberler

Bitcoin yükselecek mi? Analistlerin Bitcoin yorumları

Piyasa değeriyle en büyük kripto para Bitcoin, birkaç gündür düşüş trendini sürdürüyor. Kripto para, bugün 36 bin 250 dolara kadar geriledi. Çin’in finansal kuruluşlara ve ödeme şirketlerine Bitcoin dahil, kripto para ile ilgili iş yapmayı yasakladığı haberi ve öncesinde Elon Musk’ın açıklamaları görülen düşüşlerde etkili oldu. Bitcoin yükselecek mi?

Bitcoin’in yükseleceğini veya düşeceğini kesin olarak öngörmek mümkün olmamakla birlikte bazı göstergelerden hareketle bir tahmin yürütülebilir. Bitcoin, 65 bin dolarlık zirveden bu yana yüzde 44 oranında düşüş yaşadı. Bu düşüş, Bitcoin’in önceki 65 bin dolarlık zirvesinin üzerine çıkmayacağı anlamına gelmiyor. 2017 yılında görülen, bundan önceki boğa koşusu sırasında yine bir Çin yasağı söylentisiyle Bitcoin, Ağustos sonundaki 5 bin dolar seviyesinden iki hafta içinde 2 bin 900 dolara geri çekilmişti. Bu da yaklaşık olarak yüzde 42’lik bir düşüşe tekabül ediyordu. O yılın sonunda Bitcoin fiyatı 20 bin doları görmüştü. Geçmişteki fiyat hareketleri, geleceği öngörmede faydalı olabilir ancak tarihin tekerrür edeceği kesin değil.

Bitcoin’deki geri çekilmenin ardından analistler neler söyledi? Nisan ayında Bitcoin’de 38 bin doların görülebileceğini ileri süren kripto para analisti ve trader Erhan Ünal, Bitcoin’in bir miktar tepki alımlarıyla kısa vadede yükselmesini bekliyor.

S2F modeliyle ünlenen bir başka analist PlanB ise 60 bin doların Bitcoin için zirve noktası olduğunu düşünmediğini ifade etti. Görüşlerini bir grafikle de destekleyen PlanB, Bitcoin’in ayı piyasasından birkaç ay uzakta olduğunu belirtti.

BtcTurk’ün kurucusu Kerem Tibuk ise iki yıl önce 2021 sonlarına doğru Bitcoin için 400 bin dolara ulaşacağı tahmininde bulunduğunu hatırlatarak “Bitcoin’in kısa sürede 60 bin küsur dolardan 39 bin dolara düştüğü şu sıralar tarihe bir not daha düşelim. Fikrim değişmedi.” yorumunu yaptı.

Son olarak teknik analist Kerem Muçe ise “Mart 2020’den başlayan trende bir de fibo eklersek %38.2 seviyelerinin altında olduğumuzu görüyoruz. Genel olarak ikinci dalgalarda %38.2-%50 ye kadar devam etmesi beklenir. Yani derinleşmeye devam ederse 34-35K’ya kadar çekilme beklenebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago