Categories: Genel Haberler

Bitcoin yatırımcıları, yüzde 500 getiriye rağmen “HODL” modunda

Bitcoin yatırımcıları ellerindeki coin’leri satmayı tercih etmiyor. Zincirüstü veri platformu Glassnode’a göre; son 1 ilâ 6 ay arasındaki sürede tutulan Bitcoin’lerde büyümenin devam etmesi, yatırımcıların boğa sezonunun arkasında durduğunu gösteriyor.

Ekim ayından bu yana alınan Bitcoin’lerde yüzde 500’e yakın bir getiri elde edilmiş olmasına rağmen yatırımcıların büyük bölümü burada HODL etmeyi, yani satmamayı tercih ediyor.

Yatırımlar artık uzun vadeli

Glassnode’a göre; 10 bin 800 dolar ile 58 bin 800 dolar arasında alınmış olan BTC’ler, toplam arzın yüzde 25’lik kısmını temsil ediyor ve alımlarda hala bir azalma bulunmuyor. Zincirüstü veri platformu, 2020’de başlayan ve 2021’de devam eden boğa sezonunda piyasaya girenlerin çoğunluğunun ‘uzun vadeli yatırımcı’ olarak sınıflandırılma yolunda ilerlediğini belirtiyor. Yani, Bitcoin yatırımcıları toplayabildikleri kadar BTC toplamaya devam ediyorlar.

Borsalardan soğuk cüzdanlara geçiş artıyor

Yine Glassnode’a göre; hem tutulan coin sayısında hem de borsalardan çıkışlarda ciddi artışlar söz konusu. Bu da biriktirmenin yavaşlamadığını net şekilde gösteriyor. Platform, her geçen gün daha çok yatırımcının coin’lerini soğuk cüzdanına taşıdığını tespit ederken, son 12 ayda dolaşımdaki BTC arzının yüzde 3’ten fazlasının borsalardan çıkarılıp, üçüncü taraf cüzdanlara aktarıldığı bilgisi verildi.

Ancak ciddi pozitif akışın olduğu 2 borsa var, Gemini ve Binance… Glassnode’dan bu durumla ilgili yapılan değerlendirmede de şu ifadeler kullanıldı:

“Binance ve Gemini gibi iki büyük borsaya fon akışı artıyor. Gemini borsasına olan akış, bu borsanın kurumsal saklama hizmetiyle doğru orantılı… Yani buraya yapılan yatırım da, bir süre sonra uzun vadeli yatırıma dönüşecek. Yüksek seviyedeki Bitcoin biriktirme durumu, bize daha önce hiçbir boğa sezonunda görmediğimiz bir arz-talep dengesi oluşacağının sinyallerini veriyor”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago