Categories: Genel Haberler

Bitcoin Spot ETF’lerinin onay beklentisi piyasa inancını ve alternatif yatırımlardaki artışı körüklüyor

Bitcoin piyasası, Bitcoin Spot Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) onaylanacağı beklentisiyle bir toparlanma rallisi yaşıyor. Yatırımcılar, VanEck tarafından yapılan son müracaat da dahil olmak üzere on başvuruyu yakından takip ediyor. Bu beklenti, Bitcoin fiyatında güçlü bir toparlanmayı tetikleyerek 17 ayın tepesine ulaştı ve yılbaşından bugüne (YTD) %107,16’lık bir hareketin akabinde 35.000 $ düzeyinde dengelendi.

Zincir üzerindeki göstergeler Bitcoin’e yönelik güçlü piyasa hassaslığını yansıtmaktadır. Stablecoin Arz Oranı Osilatörü (SSRO) tüm vakitlerin en yüksek düzeyi olan 4,13’e ulaşarak yatırımcıların yatırımlarını stablecoinlerden Bitcoin’e kaydırdığını gösteriyor. Bu kaymaya karşın Rezerv Riski düşük kalmaya devam ederek Bitcoin’in risk/ödül teklifine yönelik güçlü piyasa itimadına işaret etmektedir.

Uzun vadeli sahipler Bitcoin arzının %70’inden fazlasını denetim ediyor, bu da Spot ETF’lerin potansiyel onayının bu sonlu dolanım arzına karşı gibisi görülmemiş bir talebi tetikleyebileceği manasına geliyor. Bu durum, Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler ve Federal Rezerv’in inatçı enflasyonla devam eden savaşı üzere potansiyel mahzurlara karşın Bitcoin’i tüm vakitlerin en yüksek düzeylerine taşıyabilir.

Bitcoin’in fiyatı istikrar kazandıkça, yatırımcılar Bitcoin Minetrix üzere alternatifleri araştırıyor. Bu tokenize bulut madenciliği projesi, 4. Etap finansman tipinde 3 milyon doları muvaffakiyetle topladı ve şu anda $BTCMTX ön satışının 5. Kademesinde süreç görüyor. Bitcoin Minetrix’in büyümesi 3,1 milyon doları aştı.

Yatırımcılar, kıymetli ölçüde daha düşük piyasa kıymeti ve yüzde birkaç bin paha artışı potansiyeli nedeniyle $BTC20 ve $BITCOIN meme coin üzere öteki kripto para ünitelerini de pahalandırıyor.

Dahası, Bitcoin Minetrix, $BTCMTX tokenlerini stake eden kullanıcıları için ek bir gelir akışı sunmaktadır. Bu kullanıcılar, belirlenmiş Bitcoin bulut madenciliği vakit dilimleri için kullanılabilecek %195’lik mevcut yıllık yüzde getirisi (APY) ile ERC-20 madencilik kredileriyle ödüllendirilmektedir. BTCMTX $ fiyatı ön satışın 6. Basamağına yükselirken, yatırımcıların süratli hareket etmeleri teşvik edilmektedir. Mevcut fiyatından %100’lük bir artış Bitcoin’i yeni tepelere taşıyabilir.

Bu makale yapay zekanın takviyesiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Koşul ve Şartlar kısmımıza bakın.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 gün ago