Categories: Genel Haberler

Bitcoin neden yükseliyor? 50 bin dolar ve sıradaki direnç seviyeleri

Piyasa değeriyle en büyük kripto para, bugün uzun bir aradan sonra ilk defa 50 bin doları geride bıraktı. BTC, gün içinde 50 bin 400 dolara kadar ulaşırken bu seviye, 7 Eylül’den beri görülmemişti.

Bitcoin’deki fiyat artışı bir dizi olumlu gelişmenin ardından geldi. Her şeyden önce, geçmiş yıllarla yapılan karşılaştırmalar göz önüne alınırsa, bazı yatırımcılar, yılın son çeyreğinin pozitif geçeceği inancıyla alıma yöneliyorlar. Bitcoin’in mevsimsellik grafiği, Ekim ayındaki ortalama getirilerin yüzde 30’dan fazla olduğunu gösteriyor. Genel olarak şimdiye kadar, Bitcoin için Ekim ve Kasım ayları, birkaç yıl hariç olmak üzere yükselişle geçti.

Öte yandan yıllardır beklenen Bitcoin ETF onayının bu sene geleceğine dair inanç her zamankinden daha fazla. Bloomberg’in ETF analisti olan Eric Balchunas, Ekim ayında bir Bitcoin ETF onayı ihtimalinin yüzde 75 olduğunu iddia etmişti. Diğer bazı piyasa yorumcuları da benzer görüşler paylaştılar. Bununla birlikte, ilk onay alacak olan ETF’in, Bitcoin’e doğrudan değil de Bitcoin vadeli kontratları yoluyla yatırım yapan bir ETF olacağı düşünülüyor. ETF pazarı, trilyon dolar büyüklüğünde olduğundan gelecek onayın Bitcoin fiyatında yukarı yönlü önemli bir etki yaratması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell, açık bir şekilde kripto paraları yasaklama niyetlerinin olmadığını ifade ederken kurumsal şirketlerin ilgisi de sürüyor. ABD’nin en büyük bankalarından olan Bank of America, kripto paralarla ilgili araştırmalar yayımlamaya başladı ve banka yetkilisi, Browning bu kararı kurumsal dünyadan gelen büyük talepler nedeniyle aldıklarını ifade etti. Önümüzdeki dönemde de beklenti bu talebin devam etmesi yönünde.

Bitcoin’de yükselişin arka planı bu şekilde özetlenebilir. Peki teknik grafikler, kısa vadede bir numaralı kripto para için ne diyor?

BTC’nin 1 saatlik grafiğine bakacak olursak sabah saatlerinde gelen yükseliş ile beraber 50 bin dolar test edildi. En son bir ay önce test ettiği 50 bin dolar seviyesinde, Nisan ayında oluşan tepeden gelen bir direnç bulunuyor. 50 bin dolar seviyesinin hacimli bir şekilde aşılması, BTC fiyatını 52 bin 912 dolara kadar taşıyabilir. Buradan bir ret gelmesi durumunda alım için takip edilebilecek destek noktaları; 48 bin 552 ve 46 bin 043 olarak karşımıza çıkıyor. Piyasadan toplu para çıkışı olması halinde ise 43 bin 391 ve 40 bin 159 dolar seviyeleri de alım için değerlendirilebilir.

Bitcoin grafiği: BTC/USDT, 1 saat

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago