Categories: Genel Haberler

Bitcoin neden düşüyor? Çin haberi, borsalara rekor BTC girişi

Piyasa değeriyle en büyük kripto para Bitcoin, 38 bin 500 dolara kadar geri çekildi. Tesla CEO’su Elon Musk’ın açıklamalarından sonra Çin’den gelen haberler ve yeni yatırımcıların panik satışları, düşüşü daha da derinleştirdi.

Bitcoin, geçen ay ulaştığı 65 bin dolarlık zirveden bu yana, mevcut 39 bin 500 dolarlık fiyatla yüzde 40 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin neden düşüyor, fiyatta geri çekilme nasıl geldi? Bitcoin’in değer kaybında, daha sonra sayacağımız diğer nedenlerle beraber Elon Musk’ın açıklamaları etkili oldu. Tesla CEO’su, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in son derece merkezi olduğunu iddia etmiş ve Tesla’nın Bitcoin’lerini satabileceğini veya sattığını ima etmişti. Bu açıklama, yakın zaman içinde Bitcoin fiyatında ilk hızlı aşağı yönlü hareketi getirdi. Musk, daha sonra Tesla’nın Bitcoin satmadığını söylese de bu kripto paranın toparlanıp devam eden aşağı yönlü trendi tersine çevirmesini sağlayamadı.

Çin yasağı söylentisi

Dün yayılan bir söylenti, Bitcoin fiyatında ikinci bir düşüş dalgasını getirdi. Çin’in Bitcoin dahil, kripto paraları yasakladığı iddia edildi. Bununla birlikte Çin’den gelen açıklama, yeni değildi ve öncekilerin bir tekrarıydı. Yıllardır yapılan açıklama yenilenmişti. Reuters, Çin’in finans ve ödeme kuruluşlarının kripto parayla ilgili iş yapmasını yasakladığını yazdı. Bu haber üzerine piyasada satış baskısı ortaya çıktı.

“Çin Bitcoin’i yasakladı” haberleri, daha önce pek çok defa görüldü. 2017 yılının Eylül ayında Çin’de kripto paralara karşı sıkı önlem alınmış, borsalar ve ICO’lar kapanmaya zorlanmıştı. Öte yandan ülkede hem madencilik endüstrisi hem de bireylerin kripto para alımları artarak devam etti, sektör gelişimini sürdürdü.

Borsalara yüklü Bitcoin girişleri

Son düşüşte özellikle yeni yatırımcıların satışları, düşüşü daha da hızlandırdı. Dünkü veriler, 1.1 milyon adresteki tüm coin’lerin satıldığını gösteriyor. Bu da panik satışını ortaya koyuyor.

Bitcoin, 40 bin doların altına inmeden önce kripto para borsalarına yüklü Bitcoin girişleri de dikkat çekti. Binance’e bugüne kadar görülmeyen miktarda Bitcoin yatırıldı.

Teknik de düşüşe işaret ediyordu

Son olarak Elon Musk’ın açıklamalarıyla beraber gelen düşüşten sonra, hareketin aşağı yönlü olarak devam edebileceği teknik grafiklerde de görülüyordu. Önceki gün teknik analistimiz Mert Bozkurt’un ortaya koyduğu grafik analizinde Harmonik Butterfly Pattern oluşumu gereği düşüşlerin 37 bin dolarlara kadar devam edebileceği vurgulanmıştı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

5 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

5 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago