Categories: Genel Haberler

Bitcoin madenciliğinde yaşananlara Saylor’dan yorum: Trilyon dolarlık hata

100 bin BTC’den fazla Bitcoin yatırımı bulunan MicroStrategy şirketinin CEO’su Michael Saylor, Çin’in trilyon dolarlık bir hata yaptığını savundu. Bloomberg’e röportaj veren Saylor, Çin’in bu hatasının diğer ülkelere mükemmel bir fırsat sunduğunu düşünüyor.

Kripto para piyasasında son haftaların en çok konuşulan konusu, Çin’in Bitcoin madenciliğine getirdiği yasaklar. Piyasada bir satış dalgasıyla karşılanan bu hamle sonucunda, Çinli madenciler, dünyanın diğer bölgelerinde yeni yer arayışlarına girdiler. Bitcoin’de hash rate de bu süre zarfında yarı yarıya azalarak 90 eksahash’e geriledi.

Saylor, Bitcoin’de yaşanan fiyat düşüşlerini, Çinli madencilerin pozisyonlarını tasfiye etmek zorunda kalmalarına bağladı. Çin’in kararını “trilyon dolarlık bir hata” olarak nitelendiren Saylor, bunun diğer ülkeler için bir fırsat oluşturduğunu öne sürdü:

“Çin, Bitcoin’de yüzde 50’lik bir pazar payına sahipti. Yılda 10 milyar dolar kazanıyorlardı ve yıllık olarak yüzde 100 büyüyen bir iş yapıyorlardı. Hükümet, sonra buna yasak getirdi ve tüm sektörü Çin’in dışına çıkardı. Bitcoin’in büyüme hızı göz önüne alındığında bu adımın, Çin için trilyon dolarlık bir hata olacağını düşünüyorum.”

Saylor, sözlerinin devamında Çin gibi güçlü bir ulusun trilyon dolarlık bir hata yapmayı göze alabileceğini fakat yine de bu hamlenin bir trajedi olduğunu ifade etti.

MicroStrategy CEO’su, düşen fiyatların kendi şirketi dahil olmak üzere Bitcoin biriktirmek için Batılı yatırımcılara fırsat sağladığını belirtti. Ayrıca Saylor, Bitcoin madenciliği sektöründe Kuzey Amerikalı madencilerin Çin’in hatasından yararlanacağına inanıyor.

Çin’den çıkmak zorunda kalan madenciler ise Kazakistan, Rusya, ABD gibi bölgelere geçiş yapıyor. Özellikle Teksas’ta Bitcoin madenciliği faaliyeti her geçen gün yoğunlaşıyor.

Piyasa değeriyle en büyük kripto para, bugün 30 bin 82 dolara kadar gerilemesinin ardından TSİ 15.25 itibari ile 31 bin 900 dolardan alıcı buluyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago