Categories: Genel Haberler

Bitcoin fonlarından çıkışlar azalırken kripto fonlarında çıkış serisi devam ediyor

Invesiting.com – Kripto paralara dayalı fonlardan çıkışlar, üst üste 7. haftada da devam etti.

Coinshares bilgilerine nazaran toplam çıkış ölçü 329 milyon dolara ulaştı. Altcoin fonlarında en dikkat alımlı çıkış ise Tron’a dayalı fonlarda gerçekleşti. Coinshares analistlerine nazaran Bitcoin’e olan hassaslıkta düşüşten fazla çıkışlar, kurumsal yatırımcıların kâr realizasyonuna devam etmesinden kaynaklanıyor.

Geçen haftanın datalarına nazaran kripto varlık yatırım eserlerinden toplam çıkış, 7. haftadaki net 62 milyon dolarlık çıkışın akabinde şirketlerin idaresi altındaki varlıkların %1’ini oluşturan 320 milyon dolara ulaştı.

Böylece çıkış serisi, 2022 yılının birinci aylarında görülen 6 haftalık seriyi geçmiş oldu. Yatırım eserleri fiyatlarında yılbaşından bu yana %56’lık artışa dikkat çeken analistler, fon çıkışlarının kaynağının fiyat düşüşlerinden fazla geri çekilme ışığında kâr alma niyetinden kaynaklı olduğuna inanıyor. 

Bununla birlikte kripto fonlarındaki süreç hacimleri de kripto piyasasıyla orantılı olarak yıl ortalamasının altında kalmaya devam ediyor.

 

Varlık bazında bakıldığında evvelki haftalarda çıkışlara öncelik eden Bitcoin fonlarında düşüş 2,7 milyon dolar üzere kısmi ölçüde gerçekleşti. Bu dikkat cazip ayrıntı ile birlikte Bitcoin Short eserinden çıkışlar da 6,3 milyon dolar oldu. Bu, Bitcoin’de düşüşe endeksli fonların daha süratli terk edildiğini gösterirken fon çıkışlarında fiyat düşüşünün ön planda olmadığını bir defa daha gösterdi.

Ethereum fonlarından çıkışlar da Bitcoin ile tıpkı ölçüde 2,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu haftanın odağında ise altcoin fonları vardı. Bilhassa Tron’a dayalı yatırım fonlarından toplam varlığını %70’ine denk gelen 51 milyon dolarlık çıkış kaydedildi. Coinshares analistleri, bu çıkışın kripto paradaki bir aksilikten fazla başlangıç sermayesini çekme kararı alan bir yatırım eseri sağlayıcısından kaynaklı olduğunu düşünüyor.

 

Ülke bazında bakıldığında Almanya, 62,4 milyon dolarlık çıkış birinci sırada yer alıyor. ABD’de ise 4,8 milyon dolarlık çıkış görüldü. İsviçre ve Brezilya piyasasında ise kısmi girişler kaydedildi.

Yazar: Günay Caymaz

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago