Categories: Genel Haberler

Bitcoin, Ethereum ve kripto paralardaki düşüşlerin nedenleri

Bitcoin, Nisan ayında gördüğü 65 bin dolarlık zirvenin bir daha üzerine çıkamadı. Ethereum başta olmak üzere diğer kripto para birimleri de yaklaşık iki hafta önce kaydettikleri rekor seviyeden şu anda çok uzakta. Bazı kripto paralar, yüzde 70’in üzerinde düşüşler yaşadı. Peki ne oldu da piyasada hava birden değişti? Düşüşü tetikleyen olaylar neydi?

Kripto para piyasalarında görülen düşüşlerin birinci tetikleyicisi aslında Elon Musk’ın yaptığı açıklamalardı. Musk, hiç beklenmedik bir zamanda Tesla’nın Bitcoin ile araç satışını askıya aldığını açıkladı. Gerekçe ise Bitcoin madenciliğinde fosil yakıtların artan kullanımıydı. Daha sonra Musk, Bitcoin eleştirilerine devam etti ve Bitcoin’in son derece merkezi olduğunu öne sürdü. Bu açıklamaların her biri fiyatın düşmeye devam etmesine yol açtı.

Ardından Çin’den gelen bir haber piyasayı sarstı. Reuters, Çin’in finansal kuruluşlara ve ödeme şirketlerine kripto para ile iş yapmayı yasakladığını duyurdu. Bu haberle beraber yeni bir satış dalgası ortaya çıktı. Bloomberg’ün Binance’e ABD tarafından soruşturma açıldığı haberini de unutmamak gerek. Bu haber de Binance’in kripto parası BNB başta olmak üzere kripto paralarda düşüşlere neden oldu.

Çin’den bir başka haber daha geldi. Bu defa, Çin hükümetinin en yüksek yürütme organı olan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi’nden Bitcoin madenciliği konusunda sıkı tedbirler alınacağı açıklaması yapıldı. Daha sonra ortaya çıkan detaylar, bu sıkı tedbirlerin daha çok kömür gibi fosil yakıtları kullanan madencilik tesisleriyle ilgili olacağını gösterdi.

Bitcoin madenciliğinde fosil yakıtların kullanımının arttığı giderek dillendirilirken diğer yandan Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, bir tweet paylaştı ve tweet’inde fosil yakıtların kullanımına dayalı teknolojilerin yerini başka teknolojilerin alması gerektiğini ifade ediyordu. Doğrudan Bitcoin’i veya kripto paraları zikretmezken bazıları bu mesajın Bitcoin’le ilgili olduğunu düşündü.

Bitcoin’deki değer kayıpları, 12 yıllık bir geçmişi olan bu piyasada her zaman altcoin’leri de etkiledi. Bitcoin’deki düşüşler, altcoin’lerde daha derinden hissedildi. Dolayısıyla Bitcoin’e karşı açıklamalar ve girişimler, bir numaralı kripto paranın fiyatında düşüşü tetiklerken diğer kripto paralar bundan daha fazla etkilendi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago