Categories: Genel Haberler

Binance, kritik ismi Singapur CEO’su yaptı

Dünyanın en büyük borsası olarak gösterilen Binance, Singapur kolu için Abu Dabi’nin Küresel Piyasalar Merkezi’nde başkanlık yapan ve Singapur Para Otoritesi’nde 13 yıl kurumsal finans direktörü olan Richard Teng’i CEO’luk görevine getirdiğini açıkladı.

Konuyla ilgili konuşan Teng, blok zinciri ve kripto para teknolojilerinin benimsenmesinin ciddi şekilde hızlandığını ve bu yüzden endüstri liderleriyle ve kanun yapıcılarla çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını söyledi ve “Bu endüstrinin büyümesini sürdürülebilir kılmalıyız” dedi.

Regülasyon departmanı 5 kat büyüdü

2017’de özellikle kripto para piyasasının ilgi gördüğü bir dönemde, birçok borsa KYC işlemleri konusunda gecikmeler yaşarken, bu süreyi kısa turan Binance milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Geçene seneler içinde daha da büyüyen borsa milyarlarca dolar hacme sahip olurken, bu sene ise birçok ülkenin radarına girmişti. Borsa Avrupa’da vadeli işlem özelliklerini kaldırırken, KYC konusunda da daha sert tedbirler almaya başladı. Binance ayrıca regülasyonlarla ilgili departmanındaki çalışan sayısını da yaklaşık 5 kat artırdı.

Teng’in kuruma katılmasıyla ilgili konuşan Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Richard’ın daha stratejik ortaklıklar sağlamada, inovasyonu teşvik etmede ve kripto para ekosistemini ilerletmede Binance Singapur’a liderlik edecek olmasından mutluyuz” dedi.

Binance şu anda Singapur’da Binance Asya Hizmetleri olarak hizmet veriyor ve Ödeme Hizmetleri Yasası’ndan da muaf tutuluyor. Şu anki geçici muafiyet sayesinde borsa başvuruları gözden geçirilirken müşterilerine hizmet sağlayabiliyor. Başvuru onaylandığı reddedildiği ya da geri çekildiği esnada, bu muafiyet de sona erecek.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago