Categories: Genel Haberler

Binance CEO’su Zhao, Londra’da politikacılarla görüştü: Hatalarımız oldu!

Dünyanın en büyük borsası olarak kabul edilen Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz hafta Londra’da önemli politikacı ve yetkililerle görüşmelerde bulundu. 2 Mart’ta, Londra’nın ünlü Downing Sokağı’nda milletvekilleri ve ‘Lord’ların olduğu bir akşam yemeğine katılan “CZ”, burada bir de konuşma yaptı.

“Hatalar yaptık ama geride kaldı”

Konuşmasında, özellikle Binance’in kuruluş aşamasında bazı hatalar yaptıklarını ancak bunların geçmişte kaldığını belirten CZ, “Artık tüm Birleşik Krallık’ta regülasyonlara uyumlu bir şirket haline gelmek istiyoruz” dedi.

“Regülasyon mesajını net şekilde verdi”

ABD medyasından The Block’un ismini vermediği bir kaynak ise konuyla ilgili olarak “Zhao’nun, politikacıları etkilemek için fazladan bir çaba harcadığını söyleyebilirim” dedi. Bir başka kaynak ise CZ’nin konuşma yaptığı ortamda birçok politikacı ve milletvekilinin olmasının da, hükumetin onu ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi olduğunu, Binance’in de artık regülasyonlara uyacağı mesajını net şekilde verdiğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Binance, özellikle yaz aylarında İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da birçok yaptırımla karşı karşıya kalmış ve bazı ülkelerdeki çeşitli işlemlerini kısıtlamak ya da askıya almak zorunda kalmıştı. Haziran ayında, Mali Davranış Otoritesi (FCA), Binance’in Birleşik Krallık’taki bir kuruluşu olan Binance Markets Limited’e ülkedeki tüm faaliyetlerini durdurması talimatını vermişti. FCA daha sonra yaptığı bir açıklamada da, Binance’i denetleyecek kapasitenin kendisinde olmadığını belirten bir açıklama yapmıştı.

Konuyla ilgili konuşan bir Binance sözcüsü ise, toplantıda neler konuşulduğu hakkında detaylı bilgi vermesinin mümkün olmadığını ancak, Zhao’nun her kayıt ve lisans belgesini almak için çalışacakları mesajını verdiğini belirtti.

Zhao’nun bugün çıkan bazı haberlerde de Londra’nın ünlü kulübü Chelsea’yi satın almak için bazı görüşmelerde bulunduğu ancak daha sonra bu adımdan vazgeçtiği belirtilmişti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago