Categories: Genel Haberler

Batık Kripto Borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, Mahpusu Boyladı: Onlarca Yıl Çıkamayacak!

Kripto varlık dünyasındaki en büyük dolandırıcılık davalarından biri sonuçlandı. Evet, bir devirler dünyanın en büyük kripto varlık borsaları ortasında yer alan ve sonradan batan FTX probleminden bahsediyoruz. “İmparator” olarak anılan batık borsanın CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD’de görülen davada dolandırıcılık ve kara para aklama argümanlarında hatalı bulundu. Kabahati katılaşan batık CEO, hapis cezasına çarptırıldı.

Sektöre yakın olan okurlarımız bilir; FTX, Binance’ten sonra anılan en büyük borsalardan biriydi. Yatırımcılar, borsadaki süreçlerde hiçbir sorun yaşamıyor, her şey olması gerektiği üzere yaşanıyordu. Bir sabah kalktığımızda ise durumun hiç de bu türlü olmadığını gördü. Halbuki FTX ile bundan bağımsız bir şirket olarak bilinen Alameda Research ile FTX ortasındaki bâtın iştirak ifşa oldu. Bunun üzerine ödeme yapamayan hâle gelen FTX battı. Beyhude bir eforla aylarca kaçan Sam Bankman-Fried, en nihayetinde yakayı ele verdi.

Sam Bankman-Fried, kolay kolay gün yüzü görmeyecek

ABD’de görülen davada hatalı bulunan Sam Bankman-Fried’in karar giymesi katılaştı. Fakat mahkeme, şu an için net bir ceza açıklamadı. Hukukçulara nazaran batık CEO, onlarca yılı bulacak bir ceza alacak. Katılaşmış ceza açıklandığında sizleri tekrar bilgilendireceğiz fakat bir dönemler imparator olarak anılan isim, kolay kolay gün yüzü görmeyecek üzere duruyor.

Yapmadıkları usulsüzlük kalmamış…

Kripto varlık yatırımcılarına şirin görünen ve herkese düzgün bir imaj çizen Sam Bankman-Fried’in, art planda yapmadığı usulsüzlük kalmamış. Duruşmalar sayesinde ortaya çıkan bilgilere nazaran yatırımcılara palavralar söylendi. Ayrıyeten FTX müşterilerinin hesaplarındaki para, müşterilerin haberi bile olmadan kullanıldı. Olağan Fried, tüm bu suçlamaları reddetmişti. Kusurları olduğunu kabul eden batık CEO, attığı her adımda düzgün niyetli olduğunu savunmuştu…

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago