Categories: Genel Haberler

Barcelona kripto para şirketlerinin sponsorluk tekliflerini reddetti

İçerik

Spotify ile hem forma sponsorluğu hem de Camp Nou stadının isim hakkı konusunda önemli bir anlaşmaya imza atmak üzere olan Barcelona’nın, yaz aylarından bu yana çeşitli kripto para şirketlerinin kıskacında olduğu iddia edildi.

İspanyol spor medyasının önemli kuruluşu Marca’nın haberine göre; Katalan kulübü birçok kripto para şirketinden yaz ayları itibariyle önemli sponsorluk teklifleri aldı ancak yönetim kurulundan tekliflere onay çıkmadı. Kurul üyelerinin kripto para sektörünü hala riskli gördükleri ve büyük bir anlaşma yapılmasına şu an için sıcak bakmadıkları belirtildi.

70 milyon euro reddedildi: Etik olmayan sektör

Marca’nın haberinde şirket adı verilmezken, reddedilen tekliflerin Spotify’ın önerilerinden daha yüksek olduğu ancak buna rağmen “Hayır” cevabı verildiği yazıldı. Miktarın ise yaklaşık 70 milyon euro olduğu iddia edildi. İsmi verilmeyen bir yönetim kurulu üyesi konuyla ilgili olarak, “Bu spekülatif bir sektör. Riskli, yüksek derecede değişken ve şu an için etik olmayan bir endüstri” dedi.

Yaz aylarında yapılan tekliflerden bir tanesinde 70 milyon euroluk meblağa ek olarak ayrıca, takımın sezon sonu ligdeki sıralamasına göre bonus maddesinin de olduğu, buradaki primin %20’ye kadar çıktığı belirtildi.

Spotify anlaşmasında sona gelindi

Son yıllarda yaşadığı ekonomik krizlerden ötürü eski günlerini mumla arayan Barça, İsveç merkezli bir müzik ve podcast hizmet sağlayıcısı olan Spotify ile anlaşmanın son aşamasında bulunuyor. Spotify’ın da, 70 ilâ 75 milyon euro arasında bir teklif verdiği, sözleşmede ayrıca sportif başarı odaklı bonus maddelerinin de bulunduğu belirtiliyor.

Katalan kulübünün Rakuten ile olan forma sponsorluğu anlaşması bu sezon sonu bitecek. Spotify ile olan anlaşma antrenman ekipmanlarını da kapsayacak. Kulübün idman formalarında şu anda Türk firması Beko’nun ismi yer alıyor.

Taraftar token’lar çılgınlık seviyesine ulaştı

Bilindiği üzere kripto para endüstrisinde 2021 yılındaki boğa sezonuyla beraber en büyük hareketi yapan şirketlerden biri de taraftar token projesi üreten Socios’tu. Barcelona’nın dışında, Türkiye’den birçok kulüple birlikte, Inter, PSG, Milan, Atletico Madrid gibi dünya devleriyle de anlaşması bulunan Socios’un Chilliz adında bir de kripto parası bulunuyor. Socios’un, İtalyan takımı Inter’le fazladan bir de forma sponsorluğu anlaşması bulunuyor.

Socios dışında, dünyanın en büyük borsası olarak görülen Binance de Lazio, porto ve Santos gibi kulüplerle taraftar token anlaşmaları imzalamıştı.

Real Madrid’in sessizliği…

Barcelona gibi İspanya ve dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid’in de bu konudaki sessizliği uzun süredir dikkat çekiyor. Binance ve Socios’un İspanyol kulübüyle anlaşma imzalamak için büyük bir yarış içinde oldukları iddia ediliyor. Real Madrid’in şu an kripto para odaklı sponsorluk anlaşması bulunmamasının yanında bir taraftar token’ı da yok. Dolayısıyla yapılacak muhtemel bir anlaşma futbol tarihinin en büyük ve kapsamlı sponsorluk ve reklam anlaşmalarından biri olabilir.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago