Categories: Genel Haberler

Bankalara ve Fed’e dair telaşlarla birlikte Bitcoin sıçrama yaptı

Investing.com – Birkaç gün süren konsolidasyonun akabinde, Bitcoin fiyatı nihayet dün gece canlandı ve kripto para ünitesi Salı gecesi 28.490 dolar ile tepe yaparak 28.000 dolar düzeyinin üzerine çıkmayı başardı.

Bitcoin’deki bu toparlanma birkaç faktörle açıklanabilir. Hakikaten dün ABD’li banka First Republic’in paylarında %50’ye yakın bir çöküş yaşandı ve bu da bankalarla ilgili kaygıları yine alevlendirdi.

Bitcoin bankaların talihsizliği sayesinde mi toparlandı?

Son aylarda klâsik bankalar likidite ve iflas sıkıntılarıyla karşı karşıya kaldı ve Bitcoin bu eğilimden büyük yarar sağladı. Mart ayının başlarında, Silicon Valley Bank ve öteki bankalar önemli ölçüde para çekme süreci yaşadı.

Sonuç olarak Bitcoin yalnızca birkaç gün içinde %40’tan fazla yükselmişti. Münasebetiyle First Republic’in yaşadığı aksaklıkların da misal bir tesir yaratmış olması mümkün.

Bu durum, bilhassa bunun piyasanın Fed’in faiz artırımına ait beklentilerini açıkça etkilemesi nedeniyle geçerli. Gerçekten, Investing.com Fed faiz aracı, bir gün evvel %88 olan gelecek hafta %0,25’lik bir faiz artırımı mümkünlüğünün %77 olduğunu gösteriyor ve bu da BTC’deki yükselişi açıklıyor.

Ayrıca, teknoloji devleri Microsoft (NASDAQ:MSFT) ve Alphabet’in (NASDAQ:GOOGL) dün akşam genel olarak inanç verici çeyreklik sonuçlar açıkladığını ve bunun da vakit zaman ABD teknoloji paylarıyla yakından bağlantılı hareket eden Bitcoin’i desteklemiş olabileceğini belirtmek gerekir.

Fed’e (ve hasebiyle bir bütün olarak global piyasalara) ait beklentileri etkileyebilecek yaklaşan makro olaylar açısından, ABD sağlam mal siparişleri Çarşamba günü açıklanacak, lakin haftanın en kıymetli dataları Perşembe ve Cuma günü, ABD’nin 1. Çeyrek ön GSYİH’si ve Fed’in kararları üzerinde en tesirli enflasyon endeksi olan hane halkı harcamalarına ait Çekirdek KTH fiyat endeksi yayımlanacak.

Investing.com ekonomik takviminde Bitcoin için değerli istatistiklerin gerçek vakitli sonuçlarına göz atın

Bitcoin’de dikkat edilmesi gereken teknik seviyeler

Grafik perspektifinden bakıldığında, 28.800/29.200 dolar bölgesi BTC/USD için birinci direnç alanı ve onu 30.000 dolarlık ana ruhsal eşik ve akabinde 31.000 dolar eşiği ile birlikte 30.900 dolar civarında yılın tepesi takip ediyor.

Aşağı istikamette birinci değerli dayanak, Pazartesi günkü düzeltmeyi durduran ve Salı günkü toparlanma için dayanak misyonu gören 50 günlük hareketli ortalama (27.334 dolar). Daha aşağıda, 100 günlük hareketli ortalamanın (25.163 dolar) şu anda bulunduğu 25.000 dolar bölgesinden evvel 26.600 dolar bir sonraki potansiyel takviye olacak.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago