Categories: Bitcoin Haberleri

Avustralya Halkı Kripto Paraları Ödeme Yapmak İçin Kullanmıyor

Avustralya Merkez Bankası, Ekim-Kasım 2019 tarihleri arasında binden fazla kişinin katıldığı bir anket düzenledi. Bu ankette insanlara ne gibi ödeme seçeneklerini tercih ettikleri, genel harcama alışkanlıkları vs. soruldu.

Ankette insanlara kripto paralar hakkında da sorular soruldu. Avustralya Merkez Bankası tarafından düzenlenen bu anket gösterdi ki ülkedeki vatandaşların yüzde 1’inden daha azı aktif olarak kripto para kullanıyor.

Kullanım Oranı Düşük

Merkez Bankası tarafından düzenlenen bu ankete göre ülkedeki vatandaşların büyük bir kısmı kripto paralar hakkında bilgi sahibi. Anket katılımcılarının yüzde 80’i kripto paralara aşina olduğunu belirtiyor.

İnsanlar kripto paralar hakkında bilgi sahibi olsalar da aldıkları bir ürünün/hizmetin ödemesini yapmak için kripto para kullanmıyorlar. Daha doğrusu, kripto paraları ödeme yapmak için kullanan insanların oranı bir hayli düşük.

Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre bu vatandaşların yüzde 1’inden daha azı herhangi bir ürünün/hizmetin bedelini kripto parayla ödedi.

Diğer Ödeme Seçenekleri

Avustralya’daki insanlar dijital dönüşüm sürecine bariz bir şekilde uyum sağlıyorlar. Bunu insanların ne gibi ödeme seçeneklerini tercih ettiklerine baktığımızda açık bir şekilde görebiliyoruz.

Avustralyalı vatandaşlar 2007 yılında bir şeyin ödemesini yapmak için %69 oranında nakit para kullanıyorlardı. Ancak bu oran yıllar içerisinde düştü, düştü ve 2019’da %27’ye kadar geriledi. Şu anda nakit para kullanan insanların neredeyse yarısı, daha fazla dükkan nakit para kabul ettiği için bunu tercih ediyor.

Bu süreç içerisinde banka/kredi kartı kullanımının ciddi ölçüde artış gösterdiğini görebiliyoruz. 2019 verilerine göre vatandaşların %60’ından fazlası artık ödeme yapmak için banka/kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. İnsanlar ayrıca artık mobil ödeme seçeneklerine de yönelmeye başladılar.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago