Categories: Genel Haberler

ASTR Coin nedir? Astar Network’ün geleceği ve projeye dair bütün detaylar…

Binance’in platformunda yeni yer verdiği Astar Network (ASTR), çok yönlü bir proje olarak göze çarpıyor. Çok fazla önemli destekçinin bulunduğu projenin token’ına, blok zincirindeki özellikleri hakkında detaylı rehber niteliğindeki içeriğimizde bütün detaylara ulaşabileceksiniz.

Astar Network nedir?

Küresel pazarda en fazla kullanılan kripto para platformu Binance’in İnovasyon kategorisinde listelediği Astar Network, Polkadot üzerinde Ethereum Virtual Machine, Web Assembly ve Layer 2 çözümlerini destekleyen çok zincirli bir dApp merkezidir. ASTR, ağın yardımcı programı ve yönetişim token’ıdır. ASTR token sahipleri ağ yönetimine katılabilir, işlem ücretlerini ödeyebilir ve token’ı stake ederek ödüller kazanabilir.

2 yıl önce Plasm olarak geliştirilen proje Astar Network’e çevrildi. Açık kaynaklı, Web 3.0 için ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir bir altyapı olan Astar Network, Parity’nin Substrate çerçevesi ile oluşturulduğundan, aynı zamanda ölçeklenebilir bir akıllı sözleşme platformu olarak da işlev gören gelecekteki bir Polkadot parachain olabilir. Polkadot Relaychain, tasarımı gereği akıllı sözleşmeleri desteklemez. Bu, Astar’a bu boşluğu doldurma fırsatı verir. Ölçeklenebilirlik, açıkçası dApp geliştiricilerinin sahip olduğu en önemli taleplerden biridir. İdeal olarak, geliştiriciler, ölçeklenebilirliğini düşünmek zorunda kalmadan Astar Ağı üzerinde herhangi bir uygulama oluşturabilir.

Bitcoin ve Ethereum gibi diğer blok zincirlerde, yalnızca madencilere işlem ücretlerini ödüllendirir ve ekosisteme gerçekten katkıda bulunan geliştiriciler, uygulamaları Gaz biçiminde dağıtmanın bedelini ödemek zorundayken, Astar Network, ilk günlerden katkıda bulunan topluluk üyelerini teşvik etmek için bu süreçte erken yatırımcıları ödüllendirmek için iyi bir stake mekanizması tasarladı. Bir topluluk üyesi, basit bir akıllı sözleşme oluşturur ve bunu Astar Network dağıtır. ASTR token sahipleri bu performansı değerlendirir ve token’larını akıllı sözleşmeye stake eder. Her ikisi de akıllı sözleşmenin performansına göre ödül alır.

Astar blok zincirindeki blok ödüllerinin %50’si, ağın değerini artıran DApps geliştiricilerine dağıtılır ve ödüllerin geri kalan %50’si bloğun doğrulayıcılarına dağıtılır.

Astar, operatör adı verilen bir akıllı sözleşme yöneticisinin atanmasına da izin verir. Operatörler, diğer dApp adayları tarafından seçilir. Geliştiricilere giden %50 oranındaki ödüller adaylar için %10 ve operatörler için %40 şeklinde iki tarafa tahsis edilir.

Astar Network sadece Plasma uygulamaları için değil, Lightning Network uygulamaları veya diğer Layer 2 protokolleri için de var olan bir projedir. Kullanıcılar, hangi çözümü kullanacaklarını seçebilir ve kullanım durumlarını minimum ek yük ile mümkün kılabilir.

ASTR Coin nedir?

Binance’de listelenen ve 0.14 dolardan işleme açılan ASTR token, kısa sürede 0.17 dolara yükseldi. Sonrasında 0.12 dolara gerileyen token bu içeriğin yazıldığı dakikalarda 0.11 dolardan işlem görüyor. 7 milyar toplam arza sahip olan ASTR’ın 1.69 milyarı dolaşımda bulunuyor.

Token’ın yıllık enflasyonu yüzde 10’dur. Dağıtımı şu şekilde yapılmıştır:

Kullanıcılar ve erken yatırımcılar: %30Parachain açık artırması: %20Parachain açık artırma rezervi: %5Protokol geliştirmesi: %10Zincir üstü DAO: %5Pazarlama: %5Ekip: %5Vakıf: %10Erken yatırım yapan sponsorlar: %10

Astar Network’ün destekleyicileri arasında Binance Labs, OKX Ventures, Sub0 Capital, Huobi Ventures gibi kripto para ekosisteminin en önemli oyunları yer alıyor.

ASTR Coin nereden ve nasıl alınır?

Binance’de listelemesi yeni yapılan token, Gate.io, Huobi, KuCoin, Kraken ve OKX gibi dev borsalardan USDT, BUSD, BTC, ETH, USD ve EUR gibi paritelerle alınıp satılabiliyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago